BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Contravenţii
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Judecătoria Sectorului 3 București. Depășirea limitei de viteză pe un tronson fără indicatoare

25.02.2019 | Cornelia DĂROI
Abonare newsletter
Cornelia Dăroi

Cornelia Dăroi

Judecătoria Sectorului 3 București a hotărât că nu poate reține cauza exoneratoare de răspundere reprezentată de împrejurarea că pe respectivul tronson de drum nu existau indicatoare care să limiteze viteza de circulație la 50 km/h, având în vedere că petentul circula în localitate și în lipsa unui indicator care să stabilească o limită de viteză superioară, acesta avea obligația să respecte art. 49 alin. (1) din OUG nr. 195/2002 potrivit căruia ”limita maximă de viteză în localități este de 50 km/h.” Prin urmare, nu este suficientă contestarea procesului-verbal de contravenție pentru ca petentul să fie exonerat de răspundere, iar instanța sesizată cu o plângere contravențională în susținerea căreia nu se prezintă probe care să poată fi reținute în dovedire nu poate admite plângerea, în condițiile în care unicele probe ale dosarului indică culpabilitatea petentului. (Sentința civilă nr. 2573/2018 din 12 martie 2018, pronunțată de Secția civilă a Judecătoriei Sectorului 3 București)

Cornelia Dăroi

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week