Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia (UE) 2019/293 privind ajutorul de stat pus în aplicare de România pentru restructurarea Complexului Energetic Hunedoara
25.02.2019 | Elena ALBU

Secţiuni: Concurență, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 48/22 din 20 februarie 2019, a fost publicată Decizia (UE) 2019/293 a Comisiei din 8 noiembrie 2018 privind ajutorul de stat pus în aplicare de România pentru restructurarea Complexului Energetic Hunedoara.

Prin scrisoarea din 12 martie 2018, Comisia a informat România că a decis să inițieze procedura prevăzută la articolul 108 alineatul (2) din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene („TFUE”) (denumită în continuare „decizia de inițiere a procedurii”) cu privire la ajutorul de restructurare pentru Complexul Energetic Hunedoara S.A („CE Hunedoara”). Decizia de inițiere a procedurii a urmat unor notificări și contacte anterioare între Comisie și România cu privire la ajutorul de stat acordat CE Hunedoara sau predecesoarelor sale, astfel cum este descris în detaliu în decizia de inițiere a procedurii și în secțiunea 2.1 de mai jos.

Decizia Comisiei de a iniția procedura a fost publicată în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene. Comisia a invitat părțile interesate să își prezinte observațiile cu privire la aceasta.

La 15 mai 2018, România a prezentat observații cu privire la decizia de inițiere a procedurii. Comisia nu a primit observații de la părțile interesate. Pe lângă observațiile primite la 15 mai 2018, Comisia a organizat, de asemenea, o videoconferință cu autoritățile române la 31 iulie 2018.

Prezenta decizie se adresează României.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti