TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Proiectul LAWra și echipa Legal Shapers câștigă Global Legal Hackathon 2019 și au șansa de a ajunge în finala de la New York
25.02.2019 | JURIDICE.ro

 
Competition Law

Echipa „Legal Shapers”, formată din 3 avocați și 2 specialiști în IT, a câștigat Marele Premiu al „Global Legal Hackathon România” 2019 cu proiectul LAWra, prima asistentă tip Legal ChatBot care te ajută să rezolvi chestiunile juridice care pot interveni în timpul călătoriilor prin toată lumea.

„Legal Shapers” este formată din avocații Tudor Colțan (Senior Associate „SUCIU POPA”), Roxana Pistolea (Associate „CLIFFORD CHANCE”), Roxana Mihaela Catea (Senior Associate ”ȚUCA ZBÂRCEA ȘI ASOCIAȚII”) și specialiștii IT Petruș Bălașa și Eduard Mirică.

După trei zile de „Global Legal Hackathon București” și 54 de ore de muncă efectivă, „Legal Shapers” a primit Marele Premiu și șansa de a merge în marea finală „Global Legal Hackathon” de la New York. În plus, echipa a fost înscrisă direct în finala acceleratorului Batch3, având posibilitatea de a primi o finanțare cuprinsă între 25.000 și 2,5 milioane de euro.

Tudor Colțan: „În cadrul competiției au fost foarte multe idei bune, s-a lucrat intens la toate proiectele și ne bucurăm că aplicația noastră, LAWra, a convins juriul că merită primul loc pe podium. Succesul nostru a avut la bază spiritul de echipă și repartizarea foarte clară a task-urilor. Colegii noștri de pe partea de IT au implementat foarte bine soluțiile juridice găsite de colegele din domeniul Legal. Sunt convins că proiectul nostru are șanse mari să ajungă în finala de la New York”.

„Global Legal Hackathon” este un eveniment care se desfășoară la nivel internațional, cu peste 6.000 de participanți din 24 de țări și cu 46 de orașe diferite care organizează competiții individuale. El unește facultăți de Drept, societăți de avocatură și departamente Legal ale marilor corporații cu companii de tehnologie, aducând împreună cele mai ingenioase minți din domeniul Dreptului cu cele mai inventive minți din tehnologie. Rezultatul: generarea într-un timp scurt a unui număr mare de soluții care să îmbunătățească funcționarea domeniului juridic la scară globală.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.