Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Asociația Procurorilor din România susține OUG privind modificarea Legilor Justiției
25.02.2019 | JURIDICE.ro

Luni, 25 februarie 2019, Asociația Procurorilor din România a făcut următoarele precizări în legătură cu modificările aduse Legilor Justiției, prin O.U.G. nr. 7/2019 potrivit qmagazine.ro:
– Ordonanța nr. 7/2019 cuprinde dispoziții legale care răspund solicitărilor constante ale magistraților privind reglementarea condițiilor de admitere în profesie;
– de asemenea, pune în aplicare decizii ale Curții Constituționale;
– corelează dispoziții din Legea nr. 303/2004, lege care în forma adoptată de Parlament cuprindea inadvertențe.

Totodată, Asociația Procurorilor din România consideră că ordonanța ar putea suporta câteva modificări și completări, care se pot realiza în urma unui dialog constructiv, Asociația fiind deschisă unui astfel de dialog, iar invitațiile adresate în acest sens vor fi onorate.

Asociația Procurorilor din România face apel la echilibru, calm și înțelepciune către toți colegii magistrați, adresându-le rugămintea de a analiza cu atenție prevederile ordonanței, pentru a identifica în mod exact acele chestiuni care realmente comportă discuții.

De asemenea, Asociația Procurorilor din România consideră că manifestările publice, ca cele din seara zilei de 22 februarie 2019, pot aduce grave prejudicii de imagine și încredere față de corpul magistraților și de sistemul judiciar în ansamblul său.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.