Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Asociația Procurorilor din România susține OUG privind modificarea Legilor Justiției


25 februarie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 25 februarie 2019, Asociația Procurorilor din România a făcut următoarele precizări în legătură cu modificările aduse Legilor Justiției, prin O.U.G. nr. 7/2019 potrivit qmagazine.ro:
– Ordonanța nr. 7/2019 cuprinde dispoziții legale care răspund solicitărilor constante ale magistraților privind reglementarea condițiilor de admitere în profesie;
– de asemenea, pune în aplicare decizii ale Curții Constituționale;
– corelează dispoziții din Legea nr. 303/2004, lege care în forma adoptată de Parlament cuprindea inadvertențe.

Totodată, Asociația Procurorilor din România consideră că ordonanța ar putea suporta câteva modificări și completări, care se pot realiza în urma unui dialog constructiv, Asociația fiind deschisă unui astfel de dialog, iar invitațiile adresate în acest sens vor fi onorate.

Asociația Procurorilor din România face apel la echilibru, calm și înțelepciune către toți colegii magistrați, adresându-le rugămintea de a analiza cu atenție prevederile ordonanței, pentru a identifica în mod exact acele chestiuni care realmente comportă discuții.

De asemenea, Asociația Procurorilor din România consideră că manifestările publice, ca cele din seara zilei de 22 februarie 2019, pot aduce grave prejudicii de imagine și încredere față de corpul magistraților și de sistemul judiciar în ansamblul său.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii