Dreptul securităţii sociale

Menținerea drepturilor de securitate socială în cazul unui Brexit fără acord
25.02.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul securitatii sociale, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 22 februarie 2019, ambasadorii statelor membre din cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți ai Consiliului au aprobat textul unei propuneri de regulament privind instituirea unor măsuri de contingență în domeniul coordonării securității sociale. Coreper va informa acum Parlamentul European că, dacă își adoptă poziția în primă lectură în aceeași formă, Consiliul ar trebui să poată aproba poziția Parlamentului European, potrivit unui comunicat.

Regulamentul se va aplica următoarelor persoane:
– cetățenii statelor membre, apatrizii și refugiații cărora le este sau le-a fost aplicată legislația unuia sau mai multor state membre sau care se află sau s-au aflat într-o situație care implică Regatul Unit înainte de data aplicării regulamentului, precum și membrii de familie și supraviețuitorii acestora;
– cetățenii Regatului Unit, cărora li se aplică sau le-a fost aplicată legislația unuia sau mai multor state membre înainte de data aplicării regulamentului, precum și membrii de familie și urmașii acestora;

Măsurile sunt limitate ca timp și ca scop și vor fi adoptate în mod unilateral de către UE. Regulamentul va intra în vigoare numai dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea fără acord de retragere.

Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale: „Proiectul de regulament asigură că statele membre vor continua să aplice principiile de bază ale coordonării securității sociale a UE. Măsurile de contingență vor garanta că cetățenii UE 27 și cetățenii britanici care s-au deplasat liber în cadrul Uniunii vor continua să beneficieze de drepturile lor de securitate socială dobândite înainte de retragerea Regatului Unit din Uniune.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti