BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Menținerea drepturilor de securitate socială în cazul unui Brexit fără acord

25.02.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Vineri, 22 februarie 2019, ambasadorii statelor membre din cadrul Comitetului Reprezentanților Permanenți ai Consiliului au aprobat textul unei propuneri de regulament privind instituirea unor măsuri de contingență în domeniul coordonării securității sociale. Coreper va informa acum Parlamentul European că, dacă își adoptă poziția în primă lectură în aceeași formă, Consiliul ar trebui să poată aproba poziția Parlamentului European, potrivit unui comunicat.

Regulamentul se va aplica următoarelor persoane:
– cetățenii statelor membre, apatrizii și refugiații cărora le este sau le-a fost aplicată legislația unuia sau mai multor state membre sau care se află sau s-au aflat într-o situație care implică Regatul Unit înainte de data aplicării regulamentului, precum și membrii de familie și supraviețuitorii acestora;
– cetățenii Regatului Unit, cărora li se aplică sau le-a fost aplicată legislația unuia sau mai multor state membre înainte de data aplicării regulamentului, precum și membrii de familie și urmașii acestora;

Măsurile sunt limitate ca timp și ca scop și vor fi adoptate în mod unilateral de către UE. Regulamentul va intra în vigoare numai dacă Marea Britanie va părăsi Uniunea fără acord de retragere.

Marius Budăi, ministrul Muncii și Justiției Sociale: „Proiectul de regulament asigură că statele membre vor continua să aplice principiile de bază ale coordonării securității sociale a UE. Măsurile de contingență vor garanta că cetățenii UE 27 și cetățenii britanici care s-au deplasat liber în cadrul Uniunii vor continua să beneficieze de drepturile lor de securitate socială dobândite înainte de retragerea Regatului Unit din Uniune.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week