« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Monitorizarea instanțelor cu întârzieri este perfect legală, însă… exploatarea judecătorilor este legală?
26.02.2019 | Robert WILLIAMS

JURIDICE - In Law We Trust
Robert Williams

Robert Williams

Sistemul de monitorizare – precum sunt si alte formule de performanta – este unul functional si ar putea fi de succes atat timp cat s-ar adresa unui sistem fara lipsuri de logistica, infrastructura si de personal.

Am asistat la bilantul unor Curti de Apel cu activitate record (de exemplu: Curtea de Apel Pitesti)… monitorizare pentru Judecatoria Pitesti in situatia care lipsesc sapte judecatori si grefierii necesari, cladirea cade pe acestia, conditiile sunt extrem de mizere si de periculoase, nu numai pentru magistrati, dar si justitiabili.

Fireste, independenta si functionarea Justitiei cere impartialitate. Exista instante cu un judecator si cel de al doilea este in concediu medical si mai apoi va intra in concediu maternal. Trist, dar adevarat.

Dupa sistemul privat de munca istovitoare si niciodata rezolvat, Justitia se vede nevoita sa isi exploateze personalul mai rau decat pe plantatiile de sclavi. In aceste conditii, absolut toate criticile cu privire la salariu sunt barfe, acesti oameni isi merita pe deplin salariile daca au ajuns sa judece cat sapte ori sa munceasca cat altii. Peste o mie de dosare anual /judecator… este garantia unei judecati fara un procent de eroare?

Stie cineva ca un grefier a decedat in zilele trecute la o Judecatorie din cauza efortului, cat si a altor boli acumulate? Nimeni nu vorbeste deschis despre bolile profesionale acumulate in spatiile mizerabile, mucegaite, pline de dosare pe jos si in teancuri cat muntii. Acesti oameni rezolva problemele de neintelegere ale societatii, rezolva litigiile create artificial de catre incompetenti si de altii care nu isi pot permite sa nu fie un pericol pentru ceilalti.

Sunt de ajuns legile? Miile de dosare intrate anual pe rolul instantelor confirma haosul social si mai mult lipsa de normalitate.

Monitorizare… in ce conditii? Unde sunt inlocuitorii celor sapte doar la o singura instanta, unde sunt ceilalti inlocuitori de la celelate instante? Unde este un climat de munca civilizat si de ce infrastructura logistica este depasita? Sunt prea multi magistrati si acestia intarzie redactarea hotararilor, incat ceilalti lipsa ar putea avea cine stie cand certitudine si normalitate in punctualitatea readactarii ori a solutionarii cauzelor?

Robert Williams
Redactor sef News247WorldPress

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.