« Secţiuni
Selected
CorporatePlatinum members
 1 comentariu

Poziția judecătorilor Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în legătură cu adoptarea OUG nr. 7/2019. UPDATE: Semnături noi
27.02.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

UPDATE semnaturi 27 februarie 2019:
Tarcea Cristina
Bogasiu Gabriela
Dragomir Ilie Iulian
Ionescu Marius
Păun Luiza Maria
Marchidan Andreea
Farmathy Gheza
Hrudei Maria
Ilie Carmen
Voicu Rodica

* * *

Subsemnații, judecători ai Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie, dezavuează modalitatea de adoptare a OUG nr. 7/2019, fără justificarea urgenței modificării legilor justiției, fără consultarea corpului de magistrați, în virtutea principiului cooperării interinstituționale loiale și potrivit mecanismelor legale în vigoare, cu desconsiderarea principiilor și valorilor statului de drept  și, în special, cu riscul îngrijorător al nesocotirii independenței magistraților.

Apelarea, în mod repetat, la adoptarea de ordonanțe de urgență în domenii de importanță majoră pentru societate, care fac obiectul de reglementare a legilor organice, în alte situații decât cele extraordinare, la care face referire art. 115 alin. 4 din Constituția României și fără motivarea urgenței reglementării denotă, în realitate, o nerespectare a exigențelor constituționale, inclusiv prin evitarea mecanismului controlului de constituționalitate specific legilor.

Solicităm, pe această cale, instituțiilor și autorităților implicate să acționeze respectând principiul separației puterilor în stat, în limitele constituționale și legale ale propriilor competențe, iar cu privire la actul normativ în discuție, să ia măsuri de abrogare a acestuia, în partea care excedează reglementarea privind accesul și respectiv, promovarea în profesie.

Nume și prenume judecători:
Alexandrescu Anca
Arghir Geanina Cristina
Bogdan Ioana
Brehar Paulina-Lucia
Burnel Oana
Cerbu Silvia
Cîrnaru Simona Elena
Cîrnu Iulia-Manuela
Condoiu Minodora
Constanda Andreia Liana
Curelea Lavinia
Cristescu Lala Simona
Dănăilă Veronica-Magdalena
Dascălu Lavinia
Dorin Rodica
Dragomir Florentina
Duminecă Virginia-Florentina
Duţă Ruxandra-Monica
Encean Simona
Enescu Dan Andrei
Foitoș Marius Dan
Grădinaru Ianina-Blandiana
Grigoraş Nina Ecaterina
Isailă Mărioara
Ivanovici Laura Mihaela
Macavei Alina Sorinela
Macavei Săndel Lucian
Matei Ionuţ Mihai
Mihăianu Cosmin-Horia
Negrilă Carmen Georgeta
Nestor Ioana Beatrice
Nicolae Adina Georgeta
Niţu Petronela-Iulia
Pietreanu Simona Gina
Popescu Mirela Sorina
Popoiag Elena Carmen
Rus Andrei Claudiu
Rusu Aurelia
Ţăndărescu Bianca Elena
Văleanu Cristina Petronela
Vişan Mirela
Voicheci Eugenia
Vrabie Valentina
Zaharia Rodica
Tarcea Cristina
Bogasiu Gabriela
Dragomir Ilie Iulian
Ionescu Marius
Păun Luiza Maria
Marchidan Andreea
Farmathy Gheza
Hrudei Maria
Ilie Carmen
Voicu Rodica

 
Secţiuni: Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Poziția judecătorilor Înaltei Curți de Casaţie şi Justiţie în legătură cu adoptarea OUG nr. 7/2019. UPDATE: Semnături noi”

 1. Amelia FARMATHY spune:

  Wow!
  Nu am văzut niciodată o atât de importantă reacție de la Înalta, asumată pe persoane fizice-judecători, ca să spun așa.
  Cred că se realizează, pe deplin, că, prin această ultima ordonanță, se ajunge mai aproape de abuz decât oricând.
  Să lași o secție dedicată _incredibil de sfidător și de jignitor_ cercetării infracțiunilor ”comise” de magistrați, ca și când, între noi, s-ar regăsi vârful infracționalității naționale care ar avea nevoie de o structură specială, să fie complet scoasă de sub orice control ierarhic_adică, în alți termeni, să poată să facă fix ce vrea și când vrea_ reprezintă nu numai o potențială amenințare de natură să nască îngrijorări, ci o amenințare pe față.
  Ca să nu mai vorbim despre idioțenia aceasta cu ”buna-reputație” care te ”trece strada”, chiar dacă nu ai cerut să ajungi pe partea cealaltă.
  Am auzit, cu ceva vreme în urmă, un membru CSM care, apropo, și-a făcut un titlu de glorie în campanie din a susține separarea carierelor, și acum tace asurzitor, în public, pe această temă, spunând că nu resimte nicio temere că a fost înființată o secția specială de investigare pentru magistrați, ceea ce mă face să spun că ori a pierdut contactul cu realitatea în care trăim cu toții (poate mai puțin domnia sa), ori nu l-a avut niciodată, fiind de o naivitate absolut surprinzătoare.
  A avea o structură dedicată anchetării magistraților e jignitor, ofensator în sine_ nu am văzut niciun om zdravăn la cap să susțină că ar fi ok să se înființeze o structură care să ancheteze exclusiv profesia din care face parte, să zicem Ordinul Arhitecților(cer scuze arhitecților)_ și nu ne pune la niciun adăpost, în primul rând pentru că nu avem nevoie de ”adăpost”.
  Iar dacă această structură a fost creată pentru a genera ”adăposturi” pentru mai știu eu cine care are fie fantasme că va fi acuzat, deși știe că nu a făcut nimic de natură penală, fie se știe cu niscaiva probleme care încă îl pot ajunge din trecut, cu atât mai multe trebuie să dispară pentru că cei care simt nevoia de adăpost nu au ce căuta în magistratură.
  Dimpotrivă, așa cum e configurată ea, această secție ne expune și este gândită spre a ne intimida.

  Poate văd această listă care e, de fapt, expresia cea mai limpede a verticalității coloanei sistemului judiciar_sunt, totuși, juzii Înaltei Curți, nu niște ”terchea-berchea”_ și judecătorii CAB și reacționează la rându-le, nu de alta dar, lăsând la o parte ipoteticele și îndreptățitele speranțe de promovare, în viitorul apropiat(adică în cursul actualului mandat al CSM), ale multora, ei rămân oameni raționali care ar trebui să înțeleagă vorba aceea cu ”până la Dumnezeu te mănâncă sfinții”, precum și faptul că e muuult mai probabil să se trezească anchetați de această minunată Secție pe bază vreunei plângeri plăsmuite de te miri cine decât să promoveze la Înalta.
  NU vă legați speranțele de o persoană-două (să știți că alegerile unei persoane sau ale alteia sunt, de cele mai multe ori, pur și simplu, pragmatice și s-ar putea să nu vă numărați, din varii motive, printre cei avuți în vedere), lăsați aparențele deoparte, și gândiți, în perspectivă, cu capetele dvs.
  La rece, dragi colegi, lucrurile arată foarte clar: vor să ne inducă teama _și asta se realizează cel mai ușor în structuri profund stratificate, cum e și sistemul de justiție_, dar de o manieră atât de subtilă încât să ne convingă că, de fapt, nu e treaba noastră și că sunt nimic mai mult decât exagerări.
  Adică, să ne ducă de nas.
  NU, nu sunt exagerări, dar, dacă stați, cu acel nas, între dosare, vor fi exagerări cât de curând.
  Niciodată pericolul nu a fost atât de evident.
  Deja nu mai au nicio reținere și, nu știu de ce:))))), dar am impresia că mizează pe o reacție slabă, neconvingătoare a CSM-ului.

  Bravo, Înalților!

  P.S. Cred că e cazul să aflăm cum stăm cu reprezentativitatea și,întrucât anumite asociații ale magistraților au refuzat, inexplicabil, să comunice public numărul și chiar și numele membrilor lor, ar trebui acționați în instanță pentru a-și proba reprezentativitatea, respectiv să vedem pe cine reprezintă ele în chip declarat (nedeclarat nu mă interesează).

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD