Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Întrevedere Tudorel Toader – Secretar General Adjunct al Consiliului Europei
27.02.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Marți, 26 februarie 2019, prof. univ. dr. Tudorel Toader, ministrul justiției, a avut o întrevedere cu Gabriella Battaini-Dragoni, Secretar General Adjunct al Consiliului Europei, potrivit unui comunicat.

Cu această ocazie, a fost reiterată cooperarea excelentă dintre România și Consiliul Europei în domeniul criminalității informatice, cooperare care durează de mai bine de 15 ani. Secretarul General adjunct a mulțumit pentru sprijinul constant și expertiza furnizată de autoritățile competente din România în activitățile de asistență tehnică organizate de Consiliul Europei.

A fost subliniată necesitatea coordonării procesului de negociere a pachetului legislativ e-evidence în domeniul obținerii probelor electronice, care are loc la nivelul Uniunii Europene sub Președinția română a Consiliului Uniunii Europene și negocierea celui de-al doilea Protocol adițional la Convenția privind criminalitatea informatică. Concluzia a fost aceea că sunt necesare soluții coerente și complementare atât la nivelul Uniunii, cât și la nivel global, în beneficiul tuturor statelor.

Cei doi demnitari au abordat și alte subiecte de interes pentru cooperarea dintre România și Consiliul Europei, cum ar fi: prevenirea corupției în domeniul sportului, necesitatea protecției persoanelor cu vulnerabilități, susținerea de către România pe parcursul deținerii Președinției la Consiliul UE a unor convenții ale Consiliului Europei.

Secretarul General Adjunct a mulțumit pentru cooperare și pentru organizarea evenimentului, iar ministrul justiției a reiterat disponibilitatea părții române de a identifica cele mai bune soluții pentru dezvoltarea cooperării cu Consiliul Europei și găsirea celor mai bune formule pentru transpunerea standardelor europene.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate