« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

DLA Piper Dinu SCA, în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept, lansează un Concurs de eseuri pentru studenții anului III
27.02.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

DLA Piper Dinu SCA, în parteneriat cu Asociația Studenților în Drept, organizează cea de a treia ediție a Concursului de eseuri. Pentru a putea participa, trebuie să se rezolve o speță. Participanții vor avea ocazia să cunoască echipa DLA şi să participe împreună cu ceilalți finalişti la o dezbatere interactivă.

Speța:

“A. Societatea X SA vă solicită o opinie juridică cu privire la posibilitatea de a acorda un împrumut în valoare de 10.000.000 de EUR Societății Y SRL, în cadrul căreia are o participație de 60% din capitalul social. Următoarele aspecte suplimentare trebuie luate în considerare:
– Societatea X SA nu este bancă sau IFN și nici nu are înscrisă în obiectul de activitate acordarea de împrumuturi;
– Împrumutul se acordă fără dobândă; și
– Cele două societăți au un administrator comun.

B. Pentru ipoteza în care părțile doresc ca împrumutul descris la punctul A de mai sus să fie garantat cu o ipotecă imobiliară de rang I, formulați o opinie juridică cu privire la opțiunile de creare a unei ipoteci imobiliare (inclusiv cu indicarea opțiunilor privind obiectul ipotecii) şi prezentarea avantajelor si dezavantajelor fiecărei opțiuni, ținând cont de următoarele aspecte:
– Bunul imobil in discuție este o construcție viitoare;
– Construcția nu a fost efectiv începută, dar Societatea Y SRL a obținut autorizația de construire;
– Construcția va fi edificată de Societatea Y SRL pe terenul unei alte societăți, Societatea Z SRL.

Opinia juridică trebuie să aibă în vedere prevederile Codului Civil și ale Ordinului 700/2014 privind aprobarea Regulamentului de avizare, recepție și înscriere în evidențele de cadastru și carte funciară.”

Câştigătorii concursului de eseuri vor beneficia de premii în valoare de 1000, 600 şi respectiv 400 de euro.

Eseurile trebuie rezolvate până pe data de 6 martie 2019 și trimise la adresa de e-mail: monica.brusalis@dlapiper.com, iar finaliștii se vor anunța pe data de 15 martie 2019. Susținerea eseurilor, sesiunea de Q&A și desemnarea câștigătorilor se vor ține la sediul DLA Piper pe data de 22 martie 2019. Eseul trebuie să fie redactat în limba română, font Times New Roman 11, single line spacing și să se încadreze în 5 pagini.

Cuvinte cheie: , ,
Secţiuni/categorii: ANUNTURI, SELECTED TOP LEGAL, UNIVERSITARIA, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD