Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București ref. dialogul cu ÎCCJ privind problemele soluționate și cele nesoluționate
01.03.2019 | JURIDICE.ro

 
SMARTBILL

Vineri, 1 martie 2019, Baroul București a transmis mulțumiri, în numele avocaților, jud. Iulia Cristina Tarcea, Președintele Înaltei Curți de Casație și Justiție, jud. Corina Corbu, Președintele Secției Contencios Administrativ și Fiscal, precum și celorlalți magistrați din conducerea instanței, pentru dialogul deschis purtat în ultima perioadă de timp, potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Ion Dragne, Decan.

Ca urmare a acestui mod de bună cooperare instituțională, au fost luate măsurile solicitate de Baroul București:
– alocarea la dispoziția corpului profesional a unor spații adecvate, atât în cadrul sediului din Strada Batiștei, cât și în sediul nou din Strada Mircea Vodă, astfel încât avocații să își poată desfășura activitatea în condiții corespunzătoare pentru prestigiul și importanța profesiei de avocat
– reorganizarea participanților la procesul civil și penal în sălile de judecată
– asigurarea unui acces facil la serviciile de registratură și arhivă, în perspectiva unei viitoare consultări a dosarului în formă electronică.

Au rămas, încă, în analiză și spre soluționare:
– asigurarea condițiilor optime privind gradul de încărcare a rolului instanței, pentru a înlătura situațiile în care avocații și participanții la proces sunt nevoiți să aștepte să pună concluzii până la ore înaintate
– stabilirea unor intervale orientative de strigare a cauzelor
– asigurarea aplicării dispozițiilor procesual penale referitoare la încetarea mandatului avocatului din oficiu la data la care partea își alege un avocat.

Baroul București are deplina convingere că dialogul cu Înalta Curte de Casație și Justiție și, în general, cu instanțele din București, va continua și va permite înfăptuirea Justiției în cele mai bune condiții, la aceasta urmând să își aducă o contribuție semnificativă și avocații.

Baroul București susține toate demersurile magistraților pentru realizarea unei Justiții independente, în măsură să protejeze drepturile și libertățile fundamentale.


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.