BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept comercial
CRAZNIC
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Târgu Mureș. Deturnarea clientelei. Utilizarea disfuncționalității mărfii pentru a propune un produs nou

08.03.2019 | Alina GAJA
Abonare newsletter

Alina Gaja

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis că intenția deturnării clientelei prin uzanțe necinstite rezultă din faptul că pârâții apelanți, care s-au ocupat de promovarea unui software stomatologic în numele reclamantei, prin participarea la prezentări de produse, la întâlniri cu potențiali clienți și prin încheierea de contracte de furnizare de produse având ca obiect acest software, au aflat primii de disfuncționalitățile acestui software, precum și de modalitățile de înlăturare a lor și nevoile acestui segment de piață, și au dezvoltat propriul lor sistem cu acces online, denumit dROOT. În speță, pârâții au contactat clienții reclamantei pe fondul disfuncționalităților produsului WywDent Sec Dental System, spunându-li-se că au creat un nou produs (sistem) dROOT, mai ușor însă de utilizat și mai accesibil. Curtea apreciază că informațiile și cunoștințele dobândite de pârâții apelanți în calitatea lor de angajați ai reclamantei, în legătură cu aplicațiile produs WywDent Sec Dental System, cu disfuncționalitățile acestuia, nu poate fi încadrat nici de plano în categoria secretului profesional, însă faptele pârâților se încadrează, în opinia Curții, în practici contrare uzanțelor comerciale cinstite, practici neloiale ale angajaților unui comerciant. (Decizia nr. 112/A din 13 martie 2018, pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Târgu Mureș)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week