« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept comercial
CRAZNIC
 

Curtea de Apel Târgu Mureș. Deturnarea clientelei. Utilizarea disfuncționalității mărfii pentru a propune un produs nou
08.03.2019 | Alina GAJA

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP

Alina Gaja

Curtea de Apel Târgu Mureș a decis că intenția deturnării clientelei prin uzanțe necinstite rezultă din faptul că pârâții apelanți, care s-au ocupat de promovarea unui software stomatologic în numele reclamantei, prin participarea la prezentări de produse, la întâlniri cu potențiali clienți și prin încheierea de contracte de furnizare de produse având ca obiect acest software, au aflat primii de disfuncționalitățile acestui software, precum și de modalitățile de înlăturare a lor și nevoile acestui segment de piață, și au dezvoltat propriul lor sistem cu acces online, denumit dROOT. În speță, pârâții au contactat clienții reclamantei pe fondul disfuncționalităților produsului WywDent Sec Dental System, spunându-li-se că au creat un nou produs (sistem) dROOT, mai ușor însă de utilizat și mai accesibil. Curtea apreciază că informațiile și cunoștințele dobândite de pârâții apelanți în calitatea lor de angajați ai reclamantei, în legătură cu aplicațiile produs WywDent Sec Dental System, cu disfuncționalitățile acestuia, nu poate fi încadrat nici de plano în categoria secretului profesional, însă faptele pârâților se încadrează, în opinia Curții, în practici contrare uzanțelor comerciale cinstite, practici neloiale ale angajaților unui comerciant. (Decizia nr. 112/A din 13 martie 2018, pronunțată de Secția a II-a civilă a Curții de Apel Târgu Mureș)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București

 
Secţiuni: Concurență, Drept comercial, JURIDICE.ro, Jurisprudență, Jurisprudență Curți de Apel, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD