Secţiuni » Arii de practică » Business » Proprietate intelectuală
Proprietate intelectuală
DezbateriCărţiProfesionişti

Înregistrarea băuturii spirtoase „Tequila” ca indicație geografică
05.03.2019 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul proprietatii intelectuale, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 60 din 28 februarie 2919, a fost publicat Regulamentul (UE) 2019/335 al Comisiei din 27 februarie 2019 de modificare a anexei III la Regulamentul (CE) nr. 110/2008 al Parlamentului European și al Consiliului privind înregistrarea băuturii spirtoase „Tequila” ca indicație geografică.

Consejo Regulador del Tequila (denumit în continuare „solicitantul”), un organism mexican înființat în conformitate cu dreptul mexican, a solicitat înregistrarea băuturii „Tequila” ca indicație geografică în anexa III la Regulamentul (CE) nr. 110/2008, în conformitate cu procedura prevăzută la articolul 17 alineatul (1) din regulamentul respectiv. „Tequila” este o băutură spirtoasă produsă în mod tradițional în Statele Unite Mexicane prin distilarea sucului extras din Agave tequilana F.A.C. Weber (varietatea albastră).

În conformitate cu articolul 17 alineatul (5) din Regulamentul (CE) nr. 110/2008, Comisia a analizat cererea de înregistrare a denumirii „Tequila” transmisă de solicitant.

După ce a concluzionat că cererea este conformă cu Regulamentul (CE) nr. 110/2008, Comisia a publicat specificațiile de bază ale dosarului tehnic pentru denumirea „Tequila” în Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, conform articolului 17 alineatul (6) din Regulamentul (CE) nr. 110/2008, în scopul procedurii de opoziție.

În conformitate cu articolul 17 alineatul (8) din Regulamentul (CE) nr. 110/2008, Comisia consideră că cererea de înregistrare a denumirii „Tequila” ca indicație geografică îndeplinește condițiile prevăzute în regulamentul respectiv. Așadar, denumirea „Tequila” ar trebui să fie protejată și înregistrată ca indicație geografică în anexa III la Regulamentul (CE) nr. 110/2008.

Prezentul regulament intră în vigoare la 19 martie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti