Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

CCBE. Audiere la Parlamentul European ref. atacurile împotriva avocaților
06.03.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Consiliul Barourilor Europene (CCBE) a anunțat că Parlamentul European a organizat o audiere privind atacurile împotriva avocaților, o profesie din ce în ce mai persecutată la nivel mondial, potrivit unui comunicat.

Avocații sunt hărțuiți, amenințați, persecutați, închiși sau chiar uciși pentru activitățile profesionale desfășurate. În ultimii ani, aceste atacuri s-au intensificat în întreaga lume, inclusiv în Europa. În acest context a avut loc o audiere specială dedicată atacurilor împotriva profesiei de avocat la subcomitetul pentru drepturile omului a Parlamentului European (DROI) de la Bruxelles.

Audierea a evidențiat diferitele tipuri de persecuții comise împotriva avocaților, pornind de la exemplele țărilor în care avocații sunt victime ale încălcărilor drepturilor omului. Această tendință îngrijorătoare a determinat recent Consiliul Europei să lucreze la o propunere de convenție europeană privind profesia de avocat.

CCBE a subliniat necesitatea unor inițiative puternice din partea Uniunii Europene pentru a sprijini avocații care lucrează zilnic pentru a proteja drepturile omului, așa cum, prin fiecare atac care vizează un avocat, sunt afectate drepturile fundamentale ale tuturor oamenilor.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.