Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Parteneriat strategic între Primăria Municipiului București și Banca Mondială
06.03.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, VARIA (alte surse)
JURIDICE - In Law We Trust

Gabriela Firea, Primarul General, a semnat, împreună cu Tatiana Proskuriakova, reprezentantul Băncii Mondiale pentru România și Ungaria, un memorandum de asistență tehnică între Municipiul București și Banca Mondială, potrivit unui comunicat.

Gabriela Firea: „Având în vedere experiența vastă a Băncii Mondiale, atât la nivel național cât și internațional, și având în vedere necesitatile Municipiului București, consider că un astfel de parteneriat este de bun augur – atât pentru administrația locală cât și pentru bucureșteni. Parteneriatul între cele două instituții își propune să rezolve două probleme majore ale Bucureștiului. Pe de o parte, prin intermediul acestui acord, se va elabora prima strategie integrată de dezvoltare a Bucureștiului – capitala României fiind probabil singura capitală din UE care a funcționat aproape 30 ani fără o strategie clară de dezvoltare. Pe de altă parte, se dorește o accelerare a proiectelor și programelor de investiții din capitală. Conform estimărilor Băncii Mondiale, în perioada 2007-2015, Bucureștiul ar fi putut aloca aproximativ 750 milioane euro extra pentru investitii de capital. Noi ne dorim nu numai să accelerăm ritmul investițiilor, la adevăratul potențial al Bucureștiului, ci și să creștem calitatea și eficiența investițiilor făcute, iar experiența Băncii Mondiale ne va ajuta, considerăm noi, să atingem acest deziderat.

Tatiana Proskuriakova: „În cadrul noii noastre strategii de țară din România, Banca Mondială pune accentul pe sprijinul acordat municipalităților, ajutându-le să devină mai competitive și să profite cât mai mult de activele locale. Noul proiect de asistență tehnică va ajuta Primăria București nu numai să aibă o abordare strategică și mai eficientă privind dezvoltarea economică și urbană, ci și să gestioneze două dintre principalele probleme ale orașului – reziliența seismică și mobilitatea urbană.

Sprijinul Băncii Mondiale va fi îndreptat spre cinci domenii principale:
– elaborarea Strategiei Integrate de Dezvoltare Urbană (SIDU) a municipiului București, planificarea și gestionarea investițiilor de capital
– regenerarea urbană a centrului istoric al Bucureștiului
– îmbunătățirea funcțiilor și a rezultatelor dezvoltării economice locale
– identificarea mecanismelor durabile și accelerate pentru îmbunătățirea performanței programului de reducere a riscului seismic al Bucureștiului
– avansarea implementării Planului de Mobilitate Urbană Durabilă (PMUD) pentru zona București-Ilfov.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti