Print Friendly, PDF & Email

Acord între Guvernul României și Guvernul Sultanatului Oman cu privire la eliminarea obligației vizei pentru titularii de pașapoarte diplomatice, speciale și de servici

07.03.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 174 din data de 5 martie 2019, a fost publicat Acordul între Guvernul României și Guvernul Sultanatului Oman cu privire la eliminarea obligației vizei pentru titularii de pașapoarte diplomatice, speciale și de serviciu, din 05.11.2018.

Cetățenii statului fiecărei părți, titulari de pașapoarte diplomatice, speciale și de serviciu valabile, pot intra, tranzita sau rămâne fără viză pe teritoriul statului celeilalte părți, pentru o perioadă care să nu depășească (90) nouăzeci de zile în oricare (180) o sută optzeci de zile.

Membrii misiunilor diplomatice și ai oficiilor consulare ale statului fiecărei părți pe teritoriul statului celeilalte părți, titulari de pașapoarte diplomatice, speciale și de serviciu valabile, precum și membrii lor de familie, cu care gospodăresc împreună, ei înșiși titulari de pașapoarte diplomatice, speciale și de serviciu valabile, sunt scutiți de obligația vizei pe întreaga durată a misiunii titularului, cu condiția ca numirea lor să fie notificată în scris, pe canale diplomatice, celeilalte părți, cu (30) treizeci de zile înainte de începerea misiunii lor oficiale.

Acordul mai prevede reglementări ce privesc schimbul de informații, modalitatea de modificare sau denunțarea a prezentului acord.

Pentru mai multe detalii a se vedea Acordul integral.

Intrarea în vigoare: 5 martie 2019.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week