Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

ANP. Întâlnire de lucru cu Fundația Prison Fellowship România
07.03.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 1 martie 2019, Administrația Națională a Penitenciarelor, la sediul Fundației Prison Fellowship România (Cluj-Napoca), a avut loc o întâlnire de lucru, în contextul Obiectivului strategic III Facilitarea asistenței post-detenție la nivel sistemic, din HG nr. 389/2015 pentru aprobarea Strategiei naționale de reintegrare socială a persoanelor private de libertate, cu participarea a trei reprezentanți din sistemul penitenciar, printre care și directorul general adjunct, membru titular în Comisia interministerială, alături de alți trei reprezentanți ai comitetului director al PFR, inclusiv președintele fundației, potrivit unui comunicat.

Vizita de lucru a inclus informarea reciprocă privind ariile de activități comune, perspectivele de colaborare pentru optimizarea asistenței acordate și operaționalizarea referirii, către Centrul rezidențial PFR, pentru preluare în circuit de asistență posdetenție, a beneficiarilor selectați (de la nivelul celor 3 unități – Penitenciarul Aiud, Penitenciarul Gherla, Penitenciarul-Spital Dej), în perioada pregătirii pentru liberare. În același context a fost efectuată și o vizită la Centrul rezidențial pentru adulți din Cluj-Napoca, destinat persoanelor care au executat o pedeapsă sau măsură privativă de libertate.

Centrul este construit pe trei nivele și are în compunere 4 dormitoare, cu o capacitate totală de cazare de 42 de locuri. De asemenea, dispune de o bucătărie, sală de mese, club pentru activități, spălătorie, băi, spații pentru păstrarea bunurilor beneficiarilor, spații tehnice, urmând a fi dat în folosință în perioada martie-aprilie a.c.

Rezidenții centrului vor fi persoane care au executat o pedeapsă sau măsură privativă de libertate, femei și bărbați, indiferent de naționalitate, etnie sau vârstă, identificați cu nevoia de suport social, a unei locuințe, a unui loc de muncă etc., și expuse unor factori de risc, urmând a fi selecționați în baza aplicării unei proceduri stabilite de comun acord.

Perioada de găzduire a beneficiarilor în cadrul Centrului rezidențial va fi de maximum 12 luni, perioadă în care se vor realiza demersuri pentru facilitarea reinserției socio-profesionale a acestora. Pe perioada rezidenței în centru, persoanele internate beneficiază de cazare, hrănire, îmbracăminte, articole și obiecte pentru igiena personală, medicamente, asistare socială, psihologică și educativă, având posibilitatea de a lucra în cadrul bucătăriei modern utilate, din cadrul centrului, în care se pot prepara până la 600 de porții zilnic, dar și în cadrul spălătoriei.

Activitățile ce vor fi derulate în centru vizează, în principal, dezvoltarea și îmbunatățirea deprinderilor pentru o viață independentă, creșterea adaptării sociale, reducerea vulnerabilității față de factorii de risc, consolidarea deprinderi practice, necesare pentru a presta o activitate remunerată, dezvoltarea capacității de a căuta activ, identifica și păstra un loc de muncă pe termen lung.

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.