BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Cyberlaw
CărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Decizia BEI de stabilire a normelor interne privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Serviciul Anchetarea fraudelor

12.03.2019 | Elena ALBU
Abonare newsletter
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L I 65/1 din 6 martie 2019 a fost publicată Decizia Băncii Europene de Investiţii din 6 februarie 2019 de stabilire a normelor interne privind prelucrarea datelor cu caracter personal de către Serviciul Anchetarea fraudelor din cadrul Inspectoratului general și de Biroul de conformitate al Băncii Europene de Investiții în ceea ce privește furnizarea de informații către persoanele vizate și restricționarea anumitor drepturi ale acestora.

În conformitate cu Politica antifraudă a Băncii Europene de Investiţii (BEI) și Carta serviciului Băncii Europene de Investiţii (BEI) anchetarea fraudelor, acest serviciu din cadrul Inspectoratului general („IG/IN”) are mandat pentru a investiga sesizările de fraudă, corupție, coluziune, constrângere, obstrucționare, spălarea banilor și finanțarea terorismului („Conduită interzisă”) care implică toate activitățile BEI.

IG/IN este autorizat să investigheze:
(i) membrii organismelor de conducere ale BEI, personalul și consultanții;
(ii) părțile afiliate la proiectele BEI;
(iii) părțile afiliate la achizițiile corporative ale BEI;
(iv) părțile afiliate la mobilizarea de fonduri și trezoreria BEI.

Mandatul IG/IN include și efectuarea de verificări proactive privind integritatea morală în zonele cu risc ridicat pentru a îmbunătăți eficiența și eficacitatea operațiunilor și activităților BEI.

În conformitate cu Codul de conduită al personalului BEI și cu Politica BEI referitoare la denunțare, cu modificările și completările ulterioare, membrii personalului BEI au datoria de a raporta orice încălcare a atribuțiilor profesionale, inclusiv activitățile ilegale, conduita interzisă și/sau încălcări ale regulamentelor, regulilor, politicilor și orientărilor Grupului BEI, inclusiv Codul, către serviciile competente, în funcție de natura încălcării, respectiv către Biroul de conformitate al BEI și Inspectoratul general al BEI („IG”).

Prezenta decizie stabilește normele pe care trebuie să le urmeze operatorul, așa cum este acesta definit în articolul 2 alineatul (1) din prezenta decizie, pentru a informa persoanele vizate în legătură cu prelucrarea datelor lor, în conformitate cu articolele 14, 15 și 16 din regulament.

De asemenea, prevederile prezentei decizii se aplică prelucrării datelor cu caracter personal de către IG/IN în scopul activităților desfășurate pentru îndeplinirea sarcinilor sale prevăzute în Politica antifraudă a BEI sau în Carta serviciului BEI Anchetarea fraudelor, ori în legătură cu aceste activități.

În cadrul mandatului său, IG/IN prelucrează câteva categorii de date cu caracter personal, în special date de identificare, date de contact, date profesionale și date privind rolul jucat în cazul respectiv.

Totodată, prezenta decizie stabilește normele pe care trebuie să le urmeze Biroul de conformitate al BEI pentru a informa persoanele vizate în legătură cu prelucrarea datelor lor, în conformitate cu articolele 14, 15 și 16 din regulament.

Prevederile prezentei decizii se aplică prelucrării datelor cu caracter personal de către Biroul de conformitate al BEI în scopul activităților desfășurate pentru îndeplinirea sarcinilor sale prevăzute în Mandatul șefului pentru conformitate din Grupul BEI, în Politica de integritate și în Carta de conformitate, precum și în alte norme și politici interne.

În cadrul activităților sale, Biroul de conformitate al BEI prelucrează câteva categorii de date cu caracter personal, în special date de identificare, date de contact, date profesionale și date privind rolul jucat în cazul respectiv.

Prezenta decizie a fost aprobată de Consiliul de administrație ale BEI în data de 6 februarie 2019 și intră în vigoare în ziua publicării sale pe site-ul BEI.

Consilier juridic Elena Albu

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week