Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

Normele metodologice de aplicare a prevederilor OUG privind înființarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate


7 martie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 169 din data de 6 martie 2019, au fost publicate Normele metodologice de aplicare a prevederilor Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 46/2018 privind înființarea, organizarea și funcționarea Oficiului Național pentru Achiziții Centralizate, din 27.02.2019.

În calitate de unitate de achiziții centralizate, Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate, planifică, organizează, finalizează proceduri de atribuire centralizate în numele și pentru utilizatorii definiți la art. 2 alin. (1) lit. f) -h) din OUG nr. 46/2018 și monitorizează acordurile- cadru centralizate.

Normele stabilesc:
– lista produselor achiziționate de ONAC în sistemul centralizat;
– situațiile și condițiile în care ONAC derulează proceduri de atribuire centralizate;
– drepturile, obligațiile și responsabilitățile ONAC și ale utilizatorilor în cadrul procesului de achiziție publică;
– măsuri pentru operaționalizarea și desfășurarea corespunzătoare a activității ONAC.

Pentru detalii referitor la aceste reglementări a se vedea normele metodologice.

Intrarea în vigoare: 6 martie 2019.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii