Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 
Print Friendly, PDF & Email

Metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat
07.03.2019 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 176 din data de 5 martie 2019, a fost publicată Ordinul nr. 3200/2019 privind Metodologia de evaluare a studiilor universitare de doctorat și a sistemelor de criterii, standarde și indicatori de performanță.

Studiile universitare de doctorat se organizează în conformitate cu prevederile Legii educației naționale nr. 1/2011, și ale Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 75/2005, privind asigurarea calității educației, și cu respectarea prevederilor din Codul studiilor universitare de doctorat, aprobat prin Hotărârea Guvernului nr. 681/2011.

Programele de studii universitare de doctorat se organizează în școli doctorale, care au pentru fiecare domeniu cel puțin 3 conducători de doctorat și sunt supuse evaluării externe periodice în vederea acreditării.

Studiile universitare de doctorat au drept finalitate formarea resursei umane înalt calificate pentru cercetare științifică și învățământ superior. Formarea prin cercetare pentru cercetare științifică, inovare și transfer de cunoaștere constituie o experiență profesională de cercetare, finalizată după elaborarea și susținerea tezei de doctorat, prin acordarea titlului de doctor.

Activitatea desfășurată de studentul doctorand în cadrul unei școli doctorale este coordonată de un conducător de doctorat – cadru didactic sau cercetător, cu experiență în domeniul cercetării științifice.

Teza de doctorat cuprinde rezultatele originale ale cercetării științifice elaborate de studentul doctorand și este condiție pentru obținerea titlului de doctor.

Instituția organizatoare de studii universitare de doctorat (IOSUD) are una sau mai multe școli doctorale și poate organiza programe universitare de doctorat, dacă este legal înființată și a parcurs procedura de evaluare pentru acreditare.

Pentru mai multe detalii a se vedea Metodologia integral.

Intrarea în vigoare: 5 martie 2019.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.