Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Baroul București. Invitație la dialog cu reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice. UPDATE: Rezultatele întâlnirii
13.03.2019 | JURIDICE.ro


13 martie 2019: Marți, 12 martie 2019, Baroul București a dat publicității următorul comunicat privind dialogul avocaților cu reprezentanții Direcției Generale a Finanțelor Publice:

În data de  11 martie 2019, începând cu ora 11.00, la sediul baroului a avut loc o întâlnire între reprezentanții ANAF-Asistență pentru contribuabili și avocați din Baroul București, având ca temă completarea Declarației unice – probleme ce pot apărea cu ocazia completării și depunerii acesteia.

Urmarea  prezentării făcute de doamna Capisizu Florica, șef Serviciu Asistența pentru contribuabili, precum și de doamna Mareș Mirela, consilier superior în cadrul aceluiași Serviciu, cât și a răspunsurilor pe care acestea le-au dat la întrebările puse de avocați, a rezultat necesitatea permanentizării unor astfel de întâlniri, concluzie care a fost agreată si de reprezentanții ANAF.

Materialul prezentat ne-a fost lăsat în formă electronică, cu propunerea de a fi postat pe site-ul Baroului București, solicitând colegilor avocați să pună întrebări referitoare la situațiile apărute în legătură cu completarea și depunerea declarației unice.

De comun acord cu reprezentanții ANAF, am hotărât ca, dupa trecerea unei perioade de o luna, timp in care avocații să ia la cunoștință de materialele transmise și, la rândul lor, să transmit eventuale întrebări, în prima săptămână din luna mai se va organiză o nouă întâlnire cu reprezentanții ANAF, pentru a lămuri problemele semnalate.”

***

8 martie 2019: Joi, 7 martie 2019, Baroul București a anunțat că avocații sunt invitați să participe la un dialog cu reprezentanții Serviciului de Asistență pentru contribuabili din cadrul Direcției Generale a Finanțelor Publice București, care va avea loc în data de 11 martie 2019, în intervalul orar 11.00-14.30, la sediul Baroului București, et. 6, Sala de Festivități “ Flavius Teodosiu”, potrivit unui comunicat.

În cadrul dialogului vor fi dezbătute aspecte relevante privitoare la persoanele fizice care realizează venituri/pierderi din România sau/și din străinătate pentru care datorează impozit pe venit și contribuții sociale obligatorii, care, potrivit prevederilor Codului fiscal, au obligația de a completa și depune la organele fiscale competente Declarație unică.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate