Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

ARTMARK. Muzeele în luna martie
08.03.2019 | JURIDICE.ro

ARTMARK vă recomandă să vizitaţi expoziţiile organizate de către muzeele din țară. Nu ratați nici expozițiile desfășurate la Paris sub auspiciile Sezonului Cultural Franța-România!

Ex-East. Istorii trecute și recente ale avangardei românești. Fundația Art Encounters prezintă la Paris o expoziție de artă modernă și contemporană sub auspiciile Sezonului Cultural Franța-România, un eveniment de amploare dedicat artelor vizuale în cadrul Sezonului din Franța. De la Constantin Brâncuși la Geta Brătescu, de la Tristan Tzara la Adrian Ghenie, de la timișorenii Constantin Flondor și Doru Tulcan până la Ana Lupaș sau Dan Perjovschi, expoziția reunește o selecție de 75 de lucrări din colecții publice și private.

Organizator: Fundația Art Encounters Timișoara, Espace Niemeyer, Paris
Curator: Ami Barak
Durata: 5 februarie – 16 martie 2019.

Capodopere ale broderiei post-bizantine – Colecţii române. Expoziția include haine preoţeşti şi odoare folosite la ceremonii, broderii ce căptuşeau sicriele domnitorilor din perioada bizantină și post-bizantină, dar şi imagini şi documente de arhivă ale unor cercetători preocupaţi de această epocă. Obiectul liturgic cunoscut sub numele de Steagul lui Ştefan cel Mare este punctul central al expoziţiei.

Organizator: Muzeul Luvru, Paris. Sezonul România – Franța 2019; Muzeul Național de Istorie a României, Muzeul Național de Artă al României
Durata: 17 aprilie – 29 iulie 2019.

Tonitza. Imagini ale copilăriei. Prilejuită de achiziționarea de către Muzeul de Artă din Târgu-Mureș a tabloului Odaia copiilor de Nicolae Tonitza, expoziția își propune să investigheze tema copilului și a copilăriei atât în opera și scrierile lui Tonitza, cât și în cea a altor artiști contemporani cu el. Expoziția cuprinde pe lângă lucrările Muzeului din Târgu-Mureș, lucrări împrumutate de numeroase muzee importante din țară și din colecții private.

Organizator: Muzeul Județean Mureș – Muzeul de Artă
Curatori: Ioana Vlasiu, Ioan Șulea, Cora Fodor, Dorel David Morar
Durata: 1 martie – 1 iunie 2019.

Spiritele unui secol. Colecția Ádám Kovács.Expoziția reunește o selecție de peste 100 lucrări din colecția Ádám Kovács, din Budapesta, piese expuse în două locații: Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Galeria Quadro. Una dintre caracteristicile colecției o reprezintă faptul că nu se limitează la prezentarea „școlilor naționale”, ea incluzând: personalități artistice radicale, artiști dramatici, suprarealiști, neoavangarda, artă contemporană.

Organizator: Muzeul de Artă Cluj-Napoca și Galeria Quadro
Curatori: Sebestyén Székely
Durata: 20 februarie – 17 martie 2019.

100 de ani de artă românească. Plecând de la lucrări ale artiștilor care au fost combatanți în Marele Război din 1916-1918 și care au devenit reprezentativi pentru perioada interbelică, Tonitza, Iser, Ressu, Paciurea, expoziția parcurge jumătatea secolului trecut, cu lucrări ale lui Pallady, Petrașcu, Baba, Ciucurencu sau Țuculescu, pentru a ilustra ultima jumătate a secolului al XX-lea cu artiști precum Năpăruș, Piliuță, Brătescu, Lupaș, Maitec, Pacea, Irimescu, Mărginean și mulți alții.
Organizator: Muzeului de Artă Ploiești
Durata: iulie 2018 – iulie 2019.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.