Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Activitate parchete / 4 – 8 martie 2019
08.03.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

I. Activitatea Direcției Naționale Anticorupție

1. DNA – Serviciul Teritorial Suceava. Luare de mită în formă continuată. Fals intelectual. Prescrierea drogurilor de mare risc. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Suceava au dispus trimiterea în judecată, sub control judiciar, a inculpatei B.A.L., a data faptelor medic specialist, șef al Centrului Medical Județean (C.M.J.) Suceava subordonat Direcției Medicale din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
luare de mită în formă continuată,
– fals intelectual,
– prescrierea drogurilor de mare risc, cu intenție, de către medic fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical, în formă continuată,
– obținerea de droguri de mare risc prin folosirea unei rețete medicale prescrise fără ca aceasta să fie necesară din punct de vedere medical sau a unei rețete medicale falsificate (2 fapte din care una în formă continuată),
– trafic de droguri de mare risc, în variantele procurare și deținere.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:
În perioada ianuarie – mai 2018, inculpata B.A.L., în calitate de medic-șef în cadrul Centrului Medical Județean (C.M.J.) Suceava, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a primit de la mai mulți pacienți (cadre M.A.I. sau persoane înscrise în evidențele C.M.J. Suceava) sume de bani cuprinse între 50-100 lei.
Banii respectivi au fost primiți de inculpată pentru:
– a întocmi și elibera diferite procese-verbale de incapacitate temporară de muncă,
– eliberarea concediilor medicale și a fișelor medicale,
– eliberarea unor rețete medicale,
– eliberarea unor bilete de trimitere pentru analiza RMN.
La data de 13 februarie 2018, inculpata Bîrleanu Adriana Lorena a falsificat un document medical, prin aceea că făcut unele mențiuni contrare realității și a omis cu știință să menționeze diagnosticele reale în ceea ce privește examenul medical clinic la angajare al unei persoane.

În intervalul februarie 2015 – mai 2018, inculpata B.A.L. a prescris 244 rețete medicale cu regim special, privind medicamente cu conținut stupefiant, pe numele a 12 pacienți (dintre care 3 membri de familie) aflați în evidența scriptică a C.M.J. Suceava, fără ca prescripțiile să fie necesare din punct de vedere medical, fără ca pacienților să le fie recomandate/administrate astfel de medicamente și fără ca aceștia să aibă cunoștință despre emiterea rețetelor.
<Ulterior, medicamentele au fost ridicate de la farmacii, de către inculpată în scopul folosirii în interes personal.
Acționând în aceeași manieră, în ziua de 19 iulie 2018, inculpata B.A.L. a obținut medicamente cu conținut stupefiant (115 fiole) prin folosirea unei rețete medicale prescrisă pe numele unui membru al familiei, moment în care s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante.

Se precizează că la acel moment inculpata era cercetată sub control judiciar în prezenta cauză.
La data de 11 septembrie 2017, inculpata Bîrleanu Adriana Lorena a fost depistată în trafic de către lucrători din cadrul Poliției rutiere Suceava având asupra sa medicamente cu conținut stupefiant (193 de fiole), procurate de la soția unei persoane decedate, fără să dețină documente justificative în acest sens.
În cauză s-a dispus confiscarea unor sume de bani și alte bunuri (medicamente) ce aparțin inculpatei precum și instituirea măsurii asiguratorii a popririi de către Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Afacerilor Interne în privința sumelor de bani datorate sau care urmează a fi datorate în viitor, cu titlu de pensie militară de stat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Suceava cu propunere de a se menține măsurile preventive și asigurătorii dispuse în cauză.

:: Sursa: www.pna.ro

2. DNA – Serviciul Teritorial Constanța. Evaziune fiscală. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Constanța au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatei C.C., administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada martie 2009 – iunie 2010, inculpata C.C., în calitatea menționată mai sus, în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaților fiscale, a omis, cu intenție, să evidențieze în contabilitate sau în alte documente legale (declarații, deconturi TVA, situații financiare, bilanțuri ș.a.) operațiunile comerciale efectuate sau veniturile realizate, în sumă totală de 20.709.583 lei.
Veniturile respective au fost obținute din tranzacționarea de către societatea inculpatei a unor produse, servicii sau lucrări în domeniul construcțiilor.

Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 7.247.447 lei din care 3.313.576 lei cu titlu de impozit pe profit și 3.934.871 lei cu titlu de TVA. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 7.247.447 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, măsura sechestrului asigurator precum și a popririi asiguratorii asupra bunurilor, respectiv conturilor bancare deținute de inculpata C.C., până la concurența prejudiciului.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Constanța cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

:: Sursa: www.pna.ro

3. DNA – Secția de combatere a corupției. Evaziune fiscală în formă continuată. Transmitere fictivă a părților sociale. Trimitere în judecată.

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a corupției au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpatului R.G., administrator al unei societăți comerciale, sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de:
– evaziune fiscală în formă continuată,
– transmitere fictivă a părților sociale.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

În perioada iunie 2009 – noiembrie 2010, inculpatul R.G., în calitatea menționată mai sus, a înregistrat în contabilitate un număr de 730 de facturi fiscale privind achiziții de cereale și servicii de transport marfă, emise de cinci societăți comerciale, fără a avea la bază operațiuni reale, în valoare totală de 46.096.675 de lei.

Ca urmare a acestui demers a fost cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 8.506.600 de lei, din care 8.449.012 de lei TVA dedus ilegal și 57.588 de lei impozit pe profit. În cursul lunii octombrie 2010, în scopul sustragerii de la urmărirea penală, inculpatul R.G. a cesionat în mod fictiv activele și pasivele firmei pe care o administra unor cetățeni străini. Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) s-a constituit parte civilă în procesul penal cu suma de 8.514.885 lei.

În cauză s-a dispus instituirea sechestrului asigurator, asupra unor imobile ce aparțin inculpatului Radu Gheorghe. De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă și asupra unor sume de bani ridicate de la același inculpat.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului București cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

:: Sursa: www.pna.ro

II. Activitatea Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism

1. DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj. Trafic de droguri de risc. Deținere de droguri de mare risc. Reținere.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Cluj au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a inculpatului M.S., pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și deținere de droguri de mare risc, fără drept.

În fapt s-a reţinut faptul că, în cursul lunii februarie 2019, inculpatul M.S. a procurat, a cumpărat și deținut în vederea comercializării droguri de risc, respectiv cantitatea de peste 4 kilograme de cannabis care a fost identificată cu ocazia percheziţiei domiciliare efectuate la locuinţa inculpatului.

De asemenea, cu ocazia percheziţiei domiciliare au fost identificate şi ridicate comprimate MDMA, circa 10 grame de substanțe psihoactive, 4 cântare electronice de mare precizie, 2 cartușe, 857 de pliculețe autosigilante, destinate porționării drogurilor și instrumente de consum.

La data de 02.03.2019, Tribunalul Cluj a dispus arestarea preventivă a inculpatului M. S. pentru o perioadă de 30 de zile.

Cauza este instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Cluj-Napoca.

:: Sursa: www.diicot.ro

2. DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș. Introducere în țară de droguri de mare risc. Reținere.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureș au dispus reținerea pentru 24 de ore a suspecților H. H. și K. E. N., cetățeni olandezi, pentru săvârșirea infracțiunii de introducere în țară de droguri de mare risc.

În fapt, s-a reținut că, la data de 04.03.2019, la ora 09:33, suspecții au pătruns pe teritoriul României, prin P.T.F. Sighetu Marmaţiei, dinspre Ucraina, într-un autoturism înmatriculat în Germania.

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat că autoturismul este prevăzut cu un loc special amenajat format prin dublarea porţiunii de şasiu pe suprafaţa aferentă zonei locurilor din faţă ale autoturismului, compartiment realizat prin sudarea de foi de tablă, cu acces din interiorul autoturismului, pe sub scaunului pasagerului din dreapta faţă.

În compartimentul special amenajat au fost identificate 167 de pachet ce conțineau cantitatea de 84,3 kg heroină.

În cursul zilei de astăzi suspecții urmează să fie prezentați Tribunalului Maramureș cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

:: Sursa: www.diicot.ro

3. DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti. Fals informatic şi fraudă informatică. Percheziții.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Ploieşti împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Ploiești au efectuat un număr de 12 percheziții domiciliare pe raza județului Argeș, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat, format din 17 suspecţi, specializat în săvârşirea infracţiunilor de fals informatic şi fraudă informatică.

În fapt, s-a reținut faptul că, în perioada 2016-2019, membrii grupului au postat, pe site-uri web specializate, anunțuri privind recrutarea de forță de muncă, solicitând persoanelor interesate date personale și copii ale actelor de identitate.

Ulterior, utilizând datele de identitate astfel obținute, precum și acte falsificate privind calitatea de angajat, suspecţii au formulat cereri în numele persoanelor privind acordarea de credite on-line, de la instituții financiar nebancare de pe teritoriul țării.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că, până în prezent, membrii rețelei infracționale au formulat un număr de 36 solicitări de creditare utilizând datele de identificare personale ori aparținând altor persoane, fotocopiile actelor de identitate ale acestora, precum și adeverințe de salariat şi extrase de cont falsificate, date și documente pe care le-au introdus în aplicațiile (sistemele informatice) ale instituţiilor financiare nebancare.

În urma perchezițiilor au fost descoperite și ridicate, în vederea cercetărilor, 9 sisteme informatice, 35 de telefoane mobile, 9 carduri de memorie, 14 carduri bancare, 22 de cartele telefonice, 2.150 de euro și diferite înscrisuri.

La sediul DIICOT – S. T. Ploieşti vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 14 persoane.

:: Sursa: www.diicot.ro

4. DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara. Trafic de droguri de risc și de mare risc. Percheziții.

Procurorii DIICOT – Serviciul Teritorial Timişoara împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate – Serviciul Antidrog au efectuat un număr de 27 de percheziţii domiciliare pe raza municipiilor Timișoara și Lugoj, într-o cauză vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunilor de trafic de droguri de risc și de mare risc.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că începând cu luna octombrie 2017 și continuând până în februarie 2019, un număr de 34 de suspecți au constituit un grup infracţional organizat, având ca scop procurarea şi comercializarea de droguri pe raza municipiilor Timișoara și Lugoj, în scopul obţinerii de venituri materiale injuste.

Pe baza investigaţiilor efectuate s-a stabilit faptul că, în activitatea de procurare şi comercializare a drogurilor, suspecții erau organizați pe trei niveluri:

– nivelul I – dealerii mari, care deţineau cantităţi ridicate de droguri, pe care le comercializau doar în cantităţi mari, în special suspecţilor de la nivelurile inferioare.

– nivelul II – dealerii de nivel mediu, cu rol preponderent de intermediari între suspecţii de pe nivelurile I şi III, care achiziţionau cantităţi mari de droguri de la suspecţii din primul eșalon şi pe care le comercializau ulterior suspecţilor de la nivelul inferior dar şi clienţilor proprii.

– nivelul III – dealerii stradali, care achiziţionau cantităţi de droguri de la suspecţii din eșaloanele superioare şi pe care le vindeau ulterior către propriile cercuri de consumatori.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare a fost ridicată cantitatea de peste o jumătate de kilogram cannabis, 200 de grame de hașiș, mai multe doze MDMA, 32 de comprimate susceptibile a conține substanțe psihoactive, 8 cântare, o cultură formată din 6 plante de cannabis, un pistol cu gaze, 6 cartușe, un cort pentru cultură indoor cannabis, 25.600 de lei, 990 de euro și 34 de telefoane mobile.

La sediul DIICOT – S. T. Timişoara au fost aduse, în vederea audierii, un număr de 33 de persoane.

:: Sursa: www.diicot.ro

5. DIICOT – Structura Centrală. Evaziune fiscală. Spălare de bani. Obținerea de fonduri europene în mod fraudulos. Obținerea frauduloasă de restituiri/rambursări T.V.A. Trimitere în judecată.

Procurorii DIICOT – Structura Centrală au dispus trimiterea în judecată a 93 de inculpați, pentru săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, obținerea de fonduri europene în mod fraudulos, obținerea frauduloasă de restituiri/rambursări T.V.A,. fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale.

Prin actul de sesizare s-a reţinut faptul că, începând cu anul 2009, inculpatul P. A. P. împreună cu numiții P. L. și C. S. G. V. au constituit un grup infracțional organizat specializat în săvârșirea infracțiunilor de evaziune fiscală, spălare de bani, obținerea de fonduri europene în mod fraudulos, obținerea frauduloasă de restituiri/rambursări T.V.A,. fals în înscrisuri sub semnătură privată, uz de fals, fals material în înscrisuri oficiale.

Ca mod de operare s-a reţinut faptul că, într-o primă fază, liderul grupului infracţional a preluat sau a înființat zeci de societăți comerciale, ia pentru a evita o eventuală răspundere penală, a racolat direct sau prin intermediul colaboratorilor săi, persoane, majoritatea de condiție modestă material sau intelectual, cu precădere din regiunea Moldovei, care au acceptat, în schimbul unor sume modice de bani, să preia rolul de asociat și administrator al acestor firme.

În acest sens, persoanele racolate erau conduse la instituțiile necesare înființării sau preluării societăților comerciale (avocați, notari, O.N.R.C., bănci, etc.) iar după îndeplinirea acestor formalităţi, rolul acestora se încheia în momentul în care societatea era adusă în stare de funcționare și putea deschide conturi bancare, astfel încât membrii grupului să poată efectua tranzacţii fără să fie nevoiți sa apeleze la aceste persoane.

În acest sens, după deschiderea conturilor și obţinerea instrumentelor de plată electronică (token), membrii grupului intrau în posesia acestora, astfel încât operațiunile pe conturi să se efectueze cu rapiditate.

Controlul efectiv asupra acestor societăţi comerciale s-a realizat în baza unor procuri acordate membrilor de încredere ai grupării. De asemenea, cu ajutorul inculpatei P. R. M., au fost deschise scriptic sedii sociale și puncte de lucru, în diferite locații în care societăţile respective nu au funcţionat şi care au fost modificate periodic în funcție de interesele de moment ale grupării în atingerea diferitelor obiective (de exemplu, pentru o parte din societăţi, aceste sedii și puncte de lucru au fost mutate din București, în Iași și în sens invers sau în alte locații pentru parcurgerea procedurilor de inspecție fiscală sau pentru verificările efectuate în cadrul demersurilor de obținere de fonduri europene sau rambursări de T.V.A.) .

De asemenea, s-a reţinut faptul că membrii grupului au contrafăcut ștampilele unor unități bancare sau ale unor instituiții publice şi au falsificat orice documente necesare desfăşurării activităţii infracţionale (situații financiare, bilanțuri, balanțe, extrase de cont, facturi, scrisori de garanție, contracte, declarații, semnături și orice alt înscris necesar în activitatea infracțională).

Mai mult decât atât, membrii grupului deţineau o bază de date cu datele de stare civilă ale unor persoane, pe care le utilizau în mod fraudulos, precum şi alte evidenţe, respectiv serii și numere ale unor utilaje, numere de înmatriculare, etc.

Mecanismul de înființare, preluare si control al societăților comerciale utilizate a fost folosit permanent în funcție de activitatea infracţională desfăşurată de către membrii grupului. Astfel, s-a constatat, la nivelul respectivelor societăți comerciale, o dinamică în schimbarea asociațiilor, sau administratorilor, schimbarea sediilor sau a punctelor de lucru si a conturilor bancare.

În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat faptul că societățile comerciale nu au fost înființate sau preluate pentru adevăratul scop al unei persoane juridice și anume acela de efectua acte de comerț si de a obține profit în mod legal.

Începând cu anul 2009 gruparea a acţionat in următoarele domenii :

1. În perioada 2009 – 2014, în baza unor documente falsificate, membrii grupului au acţionat în domeniul obținerii de restituiri/rambursări de TVA, demersurile infracţionale fiind finalizate în trei cazuri, alte trei cereri care erau în curs de soluționare la nivelul anului 2014, fiind oprite ca urmare a intervenției organelor judiciare.

2. În perioada 2010-2013 membrii grupului au acţionat în domeniul punerii la dispoziție, în numele societăților comerciale controlate, de facturi si contracte care atestau prestarea de servicii sau livrarea de bunuri către diferite societăţi comerciale, în schimbul unui comision, operațiuni care nu au avut loc în realitate.

3. Începând cu toamna anului 2013, membrii grupului au efectuat achiziții intracomunitare într-un sistem infracțional în care societăţile comerciale aparţinând grupării au fost interpuse între furnizorul extern și beneficiarul final din Romania, T.V.A-ul de plată ca urmare a acestor activități ilegale, nefiind achitat, deși acesta era încasat. În aceste scop, au fost interpuse mai multe societăți comerciale controlate de către membrii grupului care au simulat acte succesive de vânzare-cumpărare pentru ca mărfurile sa fie trecute doar scriptic prin acestea,în realitate bunurile ajungând direct la beneficiari.

4. Începând cu anul 2010 membrii grupului au acţionat în obținerea de fonduri europene, în mod fraudulos, în baza unor acte falsificate, în acest sens fiind depuse numeroase cereri de finanțare la diferite agenții din cadrul A.D.R. pentru a se obține astfel de fonduri.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat este în sumă de 110.548.146 lei

În cauză s-au instituit măsuri asiguratorii asupra mai multor bunuri imobile precum şi asupra conturilor bancare.

Dosarul a fost înaintat spre competentă soluţionare Curţii de Apel Bucureşti.

:: Sursa: www.diicot.ro

6. DIICOT – Structura Centrală. Evaziune fiscală. Spălarea banilor în formă continuata. Sesizarea instanței de judecată cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului.

Procurorii DIICOT – Secţia de combatere a Criminalitătii Organizate au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului L. H. L., cetățean francez , administrator al mai multor societăți comerciale, cu privire la săvârșirea a 3 infracțiuni de evaziune fiscală și 3 infracțiuni de spălarea banilor în forma continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

– În perioada 2010 – 2013 inculpatul L. H. L., în calitate de administrator la 3(trei) societăți comerciale și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societăților precum și alte documente legale(declarații fiscale) a unor cheltuieli aferente unor operațiuni comerciale nereale, constând în achiziții bunuri în valoare totală de 11 293 448 lei de la 9 societăți cu un comportament fiscal neconform, în scopul diminuării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu total de 3 562 323 lei (echivalentul a 790 000 euro, la cursul de la data comiterii faptelor) compus din TVA și impozit pe profit.

– În perioada 2010 – 2013, inculpatul L. H. L în calitate de administrator la 3(trei) societăți comerciale a dispus în mod repetat și în baza unei rezoluţii infracţionale unice, transferul sumei totale de 11 819 066 lei prin 222 de operațiuni de transfer, cu titlu de plăți contravaloare prestări servicii servicii/achiziții bunuri, din conturile bancare ale celor 3 societăți beneficiare în conturile bancare aparținând unor societăți cu comportament fiscal neadecvat, (societăți care nu au prestat serviciile respective și nici nu au livrat marfa menționată în facturi), în scopul disimulării originii ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost recuperat în totalitate prin plata sumei de 3 562 323 lei (echivalentul a 790 000 euro, la cursul de la data comiterii faptelor) în contul trezoreriei statului.

Procurorii DIICOT – Secţia de combatere a Criminalitătii Organizate au dispus sesizarea instanței de judecată, în baza dispozițiilor art. 483 Cod procedură penală, cu acordul de recunoaștere a vinovăției a inculpatului D. S. J., cetățean francez, administrator la 2(două) societăți comerciale, cu privire la săvârșirea a 2 infracțiuni de evaziune fiscală și 2 infracțiuni de spălarea banilor în forma continuată.

În acordul de recunoaștere a vinovăției, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

– În perioada 2010 – 2013 inculpatul D. S. J.în calitate de administrator la 2 societăți comerciale și în baza aceleiași rezoluții infracționale, a dispus înregistrarea în evidențele contabile ale societății precum și alte documente legale(declarații fiscale) a unor cheltuieli aferente unor operațiuni comerciale nereale, constând în achiziții bunuri în valoare totală de 9 515 794 lei de la 9 societăți cu un comportament fiscal neconform, în scopul diminuării obligațiilor fiscale datorate bugetului de stat, creând un prejudiciu total de 2 988 885 lei (echivalentul a 685.754 euro) compus din TVA și impozit pe profit.

– În perioada 2010 – 2013, inculpatul D. S. J. în calitate de administrator la 2 societăți comerciale, a dispus în mod repetat și în baza unei rezoluţii infracţionale unice, transferul sumei totale de 10.041.357 lei prin 169 de operațiuni de transfer, cu titlu de plăți contravaloare prestări servicii servicii/achiziții bunuri, din conturile bancare aparținând celor două societăți beneficiare în conturile bancare aparținând unor societăți cu comportament fiscal neadecvat, (societăți care nu au prestat serviciile respective și nici nu au livrat marfa menționată în facturi), în scopul disimulării originii ilicite a sumelor provenite din evaziune fiscală.

Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost recuperat în totalitate prin plata sumei de 2.988.885 lei (echivalentul a 685.754 euro) în contul trezoreriei statului.

:: Sursa: www.diicot.ro

7. DIICOT – Biroul Teritorial Vrancea. Introducere în ţară de droguri de risc și de mare risc. Trafic precum și deţinere în vederea consumului de droguri de risc şi mare risc. Reținere.

Procurorii DIICOT – B. T. Vrancea au dispus măsura reţinerii pentru o perioadă de 24 de ore a inculpaţilor V. I. şi S. M. D. pentru săvârşirea infracţiunilor de introducere în ţară de droguri de risc și de mare risc, trafic precum și deţinere în vederea consumului de droguri de risc şi mare risc.

În cauză există suspiciunea rezonabilă că, în perioada 28.02.2019 – 01.03.2019 inculpatul V. I. a introdus în ţară, din Spania, prin intermediul unei firmei de coletărie, cantitatea de 600 gr. cannabis şi 160 pastile ecstasy.

La data de 06.03.2019 inculpaţii V. I. şi S. M. D. au fost surprinși în flagrant, în localitatea Beclean, județul Bistrița-Năsăud, în timp ce încercau să comercializeze 100 pastile ecstasy şi 540 gr. de cannabis, în schimbul sumei de 15.000 de lei.

Cu ocazia percheziţiilor domiciliare au mai fost descoperite alte cantități de cannabis, precum și 33 de comprimate ecstasy și un mini cântar electronic.

În cursul zilei de astăzi inculpaţii urmează să fie prezentaţi Tribunalului Vrancea, cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acţiunea a fost efectuată împreună cu ofiţeri de poliţie din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Vrancea împreună cu polițiști specializați în combaterea criminalității organizate din Galați și Bistrița-Năsăud.

:: Sursa: www.diicot.ro

8. DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş. Introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc în formă continuată. Reținere.

Procurorii DIICOT – Biroul Teritorial Maramureş au dispus reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a suspecţilor P. F. şi B. B. D., pentru săvârşirea infracţiunilor de deţinere de droguri de risc şi mare risc pentru consum propriu, introducere în ţară de droguri de risc şi trafic de droguri de risc în formă continuată.

La data de 06.03.2019 procurorii DIICOT – B. T. Maramureş împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş au efectuat un număr de 5 percheziţii domiciliare pe raza municipiului Baia Mare, ocazie cu care au fost identificată cantitatea de peste 2,5 kg. de cannabis, 51 de grame de cocaină, aproximativ 7 grame MDMA, 7 dispozitive de mărunţire şi consum al drogurilor, bani, 3 arme neletale şi cartuşe.

În urma cercetărilor efectuate în cauză a rezultat faptul că suspectul P. F. a introdus în România, din Spania, cantităţi importante de droguri de risc (Cannabis) şi mare risc (cocaină, MDMA, LSD, comprimate ecstasy, ş.a.), pe care ulterior le-a comercializat pe raza municipiului Baia Mare.

S-a reţinut faptul că suspectul P. F. s-a ocupat de cumpărarea şi transportul drogurilor în România, prin intermediul diferitelor firme de transport care efectuează curse pe relaţia România-Spania.În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a stabilit faptul că o parte din transporturi au fost efectuate cu autoutilitara acestuia, drogurile fiind ascunse în locuri special amenajate.

De asemenea, s-a reţinut faptul că suspectul administreaza o societate de transport marfă, deţinând mai multe camioane cu care presteaza servicii de transport şi un autovehicul cu care de asemenea efectuează transport de marfuri şi care are locuri special amenajate pentru transportul cannabisului.

După ce drogurile ajungeau în România, acestea erau depozitate în diferite imobile de pe raza municipiului Baia Mare, închiriate de către suspectul P. F. sau de persoane apropiate acestuia, imobile folosite exclusiv pentru depozitarea drogurilor. Toţi cei implicaţi în vânzarea drogurilor deţineau chei de acces în imobilele respective, fiecare deplasându-se să şi îşi ia cantitate de droguri dorită, lăsând în loc sumele de bani convenite cu suspectul P. F., preţul fiind diferit, în funcţie de cantitatea vândută, fiind cuprins între 20-30 lei pentru un gram.

Cauza a fost instrumentată împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Maramureş.

:: Sursa: www.diicot.ro

Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.