Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Inspecția Judiciară. Raport de activitate pentru anul 2018
11.03.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 7 martie 2019, Inspecția Judiciară a dat publicității Raportul de activitate pentru anul 2018.

Jud. Lucian Netejoru, inspector-șef: „Modificările și completările aduse recent legilor justiției au consolidat statutul Inspecției Judiciare prin suplimentarea atributelor sale de independență funcțională, instituțională și personală – calitatea de ordonator principal de credite acordată inspectorului-șef, precizarea domeniului de aplicare a principiului independenței operaționale, competența exclusivă în elaborarea normelor de efectuare a lucrărilor de inspecție, în realizarea procedurii de recrutare a inspectorilor judiciari și în desemnarea echipei de conducere a instituției – precum și sporirea competenței prin noi atribuții în următoarele domenii: răspunderea materială a judecătorilor și procurorilor pentru erori judiciare; selectarea procurorului-șef și a procurorilor cu funcții de execuție din cadrul Secției pentru investigarea infracțiunilor de justiție a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție; revocarea din funcție a membrilor aleși ai Consiliului Superior al Magistraturii pentru modul de îndeplinire a atribuțiilor prevăzute de lege.

Raportul de față constituie o trecere în revistă a unor date relevante privind activitatea desfășurată în anul 2018 de Inspecţia Judiciară, structurate pe componentelor majore ale acesteia: îmbunătățirea performanței organizaționale a instanțelor și parchetelor; responsabilizarea magistraților; reputația profesională, imparțialitatea și independența judecătorilor și procurorilor, precum și independența sistemului judiciar.

:: Raportul

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti