BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept civil
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
CRAZNIC
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București. Respingerea probatoriului pentru neraportare la obiectul și cauza acțiunii

15.03.2019 | Alina GAJA
Abonare newsletter

Alina Gaja

Curtea de Apel București a reținut că reclamanții nu au învestit instanța cu o cerere având ca obiect constatarea dreptului de creanță rezultat din efectuarea îmbunătățirilor pe care susțin că le-au efectuat, ci doar cu o cerere de constatare a dreptului de retenție, astfel încât, probele solicitate – martori și expertiză – prin care se tindea la identificarea și evaluarea îmbunătățirilor nu  aveau suport în obiectul și cauza acțiunii, astfel încât în mod corect au fost respinse ca neutile cauzei. În speță, apelanții au apreciat că prin respingerea probatoriului li s-a încălcat dreptul la un proces echitabil prevăzut de CEDO. Curtea reține că acest motiv de apel este neîntemeiat, în condițiile în care, pentru a fi util cauzei, probatoriul și teza probatorie trebuie să se raporteze la obiectul și cauza acțiunii. (Decizia civilă nr. 486 A din 14 mai 2018, pronunțată de Secția a III-a civilă și pentru cauze cu minori și de familie a Curții de Apel București)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week