Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Decizia privind aprobarea machetelor pentru declarația de consum total anual de energie și pentru chestionarul de analiză energetică a consumatorului de energie


11.03.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Energie, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 185 din data de 7 martie 2019, a fost publicată Decizia nr. 366/2019 privind aprobarea machetelor pentru declarația de consum total anual de energie și pentru chestionarul de analiză energetică a consumatorului de energie.

Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică definește drept client final/consumator – persoană fizică sau juridică care utilizează energie pentru propriul consum final.

Prin prezenta Decizie au fost aprobate următoarele machete:

1. Macheta pentru declarația de consum total anual de energie pentru operatori economici cu consum anual mai mic de 1000 tep – Anexa nr. 1: Declarația de consum total de energie pentru anul . . . . . . . . . . pentru operatori economici cu consum anual mai mic de 1000 tep[1].

2. Machetele pentru declarația de consum total anual de energie și pentru chestionarul de analiză energetică pentru operatori economici cu consum anual mai mare de 1000 tep:
Anexa nr. 2 – Declarația de consum total de energie pentru anul pentru anul . . . . . . . . . . pentru operatori economici cu consum anual mai mare de 1000 tep
Anexa nr. 3 – Chestionar de analiză energetică pentru anul . . . . . . . . . . pentru operatori economici cu consum anual mai mare de 1000 tep.

Machetele prevăzute transmit la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei în format tipărit pe hârtie și se încarcă pe platforma software Sistemul informatic integrat al ANRE.

Decizia șefului Departamentului pentru eficiență energetică nr. 860/2017 privind aprobarea machetelor pentru declarația de consum total anual de energie și pentru chestionarul de analiză energetică a consumatorului de energie se abrogă.

Departamentul pentru eficiență energetică – Direcția generală eficiență energetică, surse regenerabile, cogenerare și energie termică – Direcția autorizare, cooperare și monitorizare eficiență energetică duce la îndeplinire prevederile prezentei decizii.


[1] tep – Tonă Evhicalent Pentrol. Unitatea energetică dată în principiu este egală cu energia chimică eliberată prin arderea unei tone de petrol.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti