BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Energie
CărţiProfesionişti
BOTEZATU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Decizia privind aprobarea machetelor pentru declarația de consum total anual de energie și pentru chestionarul de analiză energetică a consumatorului de energie

11.03.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 185 din data de 7 martie 2019, a fost publicată Decizia nr. 366/2019 privind aprobarea machetelor pentru declarația de consum total anual de energie și pentru chestionarul de analiză energetică a consumatorului de energie.

Legea nr. 121/2014 privind eficiența energetică definește drept client final/consumator – persoană fizică sau juridică care utilizează energie pentru propriul consum final.

Prin prezenta Decizie au fost aprobate următoarele machete:

1. Macheta pentru declarația de consum total anual de energie pentru operatori economici cu consum anual mai mic de 1000 tep – Anexa nr. 1: Declarația de consum total de energie pentru anul . . . . . . . . . . pentru operatori economici cu consum anual mai mic de 1000 tep[1].

2. Machetele pentru declarația de consum total anual de energie și pentru chestionarul de analiză energetică pentru operatori economici cu consum anual mai mare de 1000 tep:
Anexa nr. 2 – Declarația de consum total de energie pentru anul pentru anul . . . . . . . . . . pentru operatori economici cu consum anual mai mare de 1000 tep
Anexa nr. 3 – Chestionar de analiză energetică pentru anul . . . . . . . . . . pentru operatori economici cu consum anual mai mare de 1000 tep.

Machetele prevăzute transmit la Autoritatea Națională de Reglementare în Domeniul Energiei în format tipărit pe hârtie și se încarcă pe platforma software Sistemul informatic integrat al ANRE.

Decizia șefului Departamentului pentru eficiență energetică nr. 860/2017 privind aprobarea machetelor pentru declarația de consum total anual de energie și pentru chestionarul de analiză energetică a consumatorului de energie se abrogă.

Departamentul pentru eficiență energetică – Direcția generală eficiență energetică, surse regenerabile, cogenerare și energie termică – Direcția autorizare, cooperare și monitorizare eficiență energetică duce la îndeplinire prevederile prezentei decizii.


[1] tep – Tonă Evhicalent Pentrol. Unitatea energetică dată în principiu este egală cu energia chimică eliberată prin arderea unei tone de petrol.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week