Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Președintele CEDO, în vizită de lucru la Înalta Curte de Casație și Justiție


11 martie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Joi, 7 martie 2019, Guido Raimondi, preşedintele Curţii Europene a Drepturilor Omului, Iulia Motoc, judecătorul român la CEDO, și Roderick Liddlell, grefierul şef al CEDO, au efectuat o vizită de lucru la sediul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, potrivit unui comunicat.

La întâlnirea cu înalţii reprezentanţi CEDO au participat judecători şi magistraţi asistenţi din cadrul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, Simona Camelia Marcu, judecător al Înaltei Curţi, membru al Consiliului Superior al Magistraturii şi conducerea instanţei supreme, reprezentată de preşedinte şi vicepreşedinţi.

Tema centrală a intervenţiei preşedintelui Guido Raimondi a fost independenţa justiţiei, în acest context fiind subliniată importanţa dialogului între instanţele naţionale şi Curtea Europeană a Drepturilor Omului care, prin jurisprudenţa sa, consacră şi susţine acest principiu ca o componentă de bază a dreptului la un proces echitabil.

În cadrul dialogului ce a avut loc, au fost abordate mai multe probleme de actualitate privind independenţa justiţiei şi a fost subliniată deschiderea judecătorilor români spre însuşirea şi aprofundarea valorilor şi principiilor consacrate prin jurisprudenţa Curţii Europene a Drepturilor Omului.

Judecătorii instanţei supreme au susţinut necesitatea ratificării cât mai curând posibil a Protocolului nr. 16 adiţional la Convenţia pentru apărarea drepturilor omului şi libertăţilor fundamentale, acesta fiind un mijloc extrem de eficient de a da substanţă dialogului dintre jurisdicţiile naţionale şi CEDO şi de a asigura un sistem de justiţie independent.

:: Alocuțiunea președintelui CEDO (în limba franceză)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii