Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Întrevedere Teodor Meleșcanu – ministrul justiției din Regatul Maroc

13.03.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Luni, 11 martie 2019, Teodor Meleșcanu, ministrul afacerilor externe, a avut o întrevedere cu ministrul justiției din Regatul Maroc, Mohamed Aujjar, aflat în vizită oficială în România, la invitația ministrului justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader, potrivit unui comunicat.

Ministrul Teodor Meleșcanu l-a felicitat pe oaspetele marocan pentru progresele înregistrate de Regatul Maroc în domeniul juridic și a apreciat oportunitatea schimburilor de expertiză și colaborarea cu Ministerul Justiției din România. Discuțiile au prilejuit o trecere în revistă a stadiului și perspectivelor dialogului politic bilateral, aflat la un nivel excelent. Maroc este un partener major al României și al UE, din punct de vedere politic, economic, pe line de educație și cultură.

Șeful diplomației române a apreciat contribuțiile importante ale Marocului în promovarea toleranței, prevenirea extremismului violent, combaterea migrației ilegale și a terorismului în Vecinătatea Sudică a Mediteranei, ca partener al Uniunii Europene. Totodată, ministrul Teodor Meleșcanu s-a referit și la importanța colaborării româno-marocane în cadrul ONU.

Ministrul Aujjar a prezentat oportunitățile oferite de economia emergentă din Maroc, precum și posibilitatea de cooperare între sectoarele private din cele două țări, prin intermediul patronatelor sectoriale.

Au fost abordate, totodată, aspecte de interes ale agendei regionale și globale, context în care șeful diplomației române a reiterat determinarea României de a participa, inclusiv din perspectiva deținerii actualei Președinții a Consiliului Uniunii Europene, pe durata semestrului I 2019, la eforturile de amplificare a cooperării între UE și țările din Africa de Nord.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week