Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Poziția judecătorilor Curții de Apel Constanța privind manifestările pentru abrogarea OUG 7/2019
13.03.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 12 martie 2019, Adunarea Generală a Curții de Apel Constanța s-a întrunit la cererea a 32 de judecători (78%), și a decis să continue demersurile prin care cer abrogarea OUG 7/2019, să continue protestele și să continue suspendarea activității timp de 30 de minute zilnic, potrivit infosudest.ro.

27 din cei 41 de judecători ai Curții de Apel Constanța se dezic public de scrisoarea semnată de șefii tribunalelor și curților de apel din țară, în 10 martie.

Totodată, cei 27 de judecători s-au delimitat ferm de demersul judecătorilor Marius Cristian Epure și Cristina Eleni Marcu, președintele respectiv vicepreședintele Curții de Apel Constanța, și au subliniat că acțiunile acestora nu reprezintă voința colectivului de judecători ai Curții de Apel Constanța. Judecătorii au mai precizat că opiniile celor doi nu au fost exprimate în baza unui mandat acordat de Adunarea Generală sau în urma vreunei consultări interne.

De asemenea, judecătorii constănțeni cer Consiliului Superior al Magistraturii să clarifice cadrul legislativ actual privind organizarea judiciară și statutul magistraților, pentru ca toate prevederile care generează vulnerabilități la adresa independenței magistraților să fie eliminate. Ei mai cer și un cadru normativ previzibil, bazat pe criterii obiective de selecție, de promovare și de eliberare din funcție a judecătorilor și procurorilor, precum și prin eliminarea oricăror măsuri discreționare, care pot afecta cariera magistraților.

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti