Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Poziția judecătorilor Curții de Apel Constanța privind manifestările pentru abrogarea OUG 7/2019


13 martie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 12 martie 2019, Adunarea Generală a Curții de Apel Constanța s-a întrunit la cererea a 32 de judecători (78%), și a decis să continue demersurile prin care cer abrogarea OUG 7/2019, să continue protestele și să continue suspendarea activității timp de 30 de minute zilnic, potrivit infosudest.ro.

27 din cei 41 de judecători ai Curții de Apel Constanța se dezic public de scrisoarea semnată de șefii tribunalelor și curților de apel din țară, în 10 martie.

Totodată, cei 27 de judecători s-au delimitat ferm de demersul judecătorilor Marius Cristian Epure și Cristina Eleni Marcu, președintele respectiv vicepreședintele Curții de Apel Constanța, și au subliniat că acțiunile acestora nu reprezintă voința colectivului de judecători ai Curții de Apel Constanța. Judecătorii au mai precizat că opiniile celor doi nu au fost exprimate în baza unui mandat acordat de Adunarea Generală sau în urma vreunei consultări interne.

De asemenea, judecătorii constănțeni cer Consiliului Superior al Magistraturii să clarifice cadrul legislativ actual privind organizarea judiciară și statutul magistraților, pentru ca toate prevederile care generează vulnerabilități la adresa independenței magistraților să fie eliminate. Ei mai cer și un cadru normativ previzibil, bazat pe criterii obiective de selecție, de promovare și de eliberare din funcție a judecătorilor și procurorilor, precum și prin eliminarea oricăror măsuri discreționare, care pot afecta cariera magistraților.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii