Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CCBE. Convenția Europeană privind profesia de avocat: o garanție pentru administrarea corectă a justiției și a statului de drept
13.03.2019 | JURIDICE.ro


Consiliul Barourilor Europene a anunțat că la data de 31 ianuarie 2019, Comitetul de Miniștri a Consiliului Europei a decis să lanseze un studiu de fezabilitate cu referire la elaborarea unui Convenții europeane privind profesia de avocat. Această decizie a fost luată după recomandările din ianuarie 2018 ale Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE) care solicită un astfel de instrument.

În ceea ce privește consultarea comisiilor relevante, Comitetul de Miniștri a subliniat preocupările sale cu privire la amenințările, în anumite contexte naționale, la siguranța și independența avocaților, precum și la capacitatea lor de a-și îndeplini obligațiile profesionale. Comitetul de Miniștri a reamintit că avocații joacă un rol vital în administrarea justiției și că exercitarea liberă a profesiei de avocat este indispensabilă pentru implementarea integrală a dreptului fundamental la un proces echitabil garantat de art. 6 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Se preconizează ca studiul de fezabilitate să fie realizat până la sfârșitul anului 2019. Consiliul Barourilor Europene sprijină activitatea Consiliului Europei privind un european Convenția privind profesia de avocat și consideră că un astfel de instrument obligatoriu este acum necesar pentru a asigura echilibrul protecția profesiei de avocat.

:: Newsletter oficial CCBE nr. 79

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate