Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilCyberlaw
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CCBE. Noi norme ref. garanțiile procedurale
13.03.2019 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Consiliul Barourilor Europene a anunțat pregătirea raportul pentru implementarea Directivei „Accesul la un avocat” de către Comisia Europeană. Raportul va fi disponibil în noiembrie 2019. La data de 20 decembrie 2018, Comisia a publicat un raport privind punerea în aplicare a Directivei 2010/64/UE privind dreptul de interpretare și traducere în cadrul procedurilor penale și un al doilea raport privind punerea în aplicare a Directivei „Dreptul la informare” (raportul de evaluare a implementării direcției Accesul la un avocat va urma același format).

Statele membre trebuie să pună în aplicare Directiva 2016/1919/UE privind asistența juridică pentru persoane suspectate sau acuzate în cadrul procedurilor penale, înainte de data de 25 mai 2019. Directiva stabilește norme minime comune privind dreptul la asistenț juridică pentru:
– suspecți și persoane acuzate în cadrul procedurilor penale
-persoanele care fac obiectul procedurii mandatului european de arestare.

:: Newsletter oficial CCBE nr. 79

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate