Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CSM. Analiza aspectelor semnalate în cadrul adunărilor generale ale magistraților ref. modificarea legilor justiției

15.03.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 14 martie 2019, Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de aspectele semnalate de către colegi în cadrul Adunărilor generale ale instanţelor judecătoreşti şi a decis emiterea unei solicitări către Ministerul Justiţiei în sensul concretizării avizului negativ emis de Consiliu cu privire la OUG 12/2019 pentru modificarea şi completarea unor acte normative în domeniul justiţiei.

Secţia pentru judecători reiterează faptul că va întreprinde toate demersurile legale, în acord cu rolul şi competenţele sale, în toate procedurile legislative, atât în curs, cât şi viitoare, care vizează puterea judecătorească.

În ceea ce priveşte organizarea la Bruxelles, a unei vizite a unor magistraţi, semnalată în scrisorile colegilor, ca urmare a apariţiei în mass-media a acestor informaţii, Secţia pentru judecători se va adresa reprezentanţilor României la Comisia Europeană, cu rugămintea de a fi informată pentru ca, în virtutea rolului constituţional şi legal al Consiliului Superior al Magistraturii, în calitatea sa de garant al independenţei justiţiei şi autoritate reprezentativă a corpului judecătorilor în raport cu alte instituţii ori autorităţi publice, atât naţionale, cât şi internaţionale, să poată exprima opiniile şi punctele de vedere asumate ca organ colegial independent, reprezentativ pentru judecătorii români.

Totodată, Secţia pentru judecători adresează o invitaţie la dialog tuturor colegilor, inclusiv a celor care intenţionează să se deplaseze la Bruxelles, şi îşi reafirmă disponibilitatea pentru rezolvarea problemelor care îi preocupă, în limitele competenţelor sale legale.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 19)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week