BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Negocierea în format trialog a propunerii de Regulament de instituire a Programelor “Justiție” și “Drepturi și Valori”

15.03.2019 | JURIDICE.ro
Newsletter
Instagram
Facebook

Joi, 14 martie 2019, Ministerul Justiției a anunțat că negocierea în format trialog a propunerii de Regulament de instituire a Programului “Justiție” pentru perioada 2021-2027, respectiv a propunerii de Regulament de instituire a Programului “Drepturi și Valori” pentru perioada 2021-2027, a fost finalizată în cadrul exercitării Președinției române a Consiliului UE, în datele de 5 și 6 martie 2019, în limita mandatului acordat de statele membre, potrivit unui comunicat.

Textele de compromis ale celor două propuneri de regulament au fost introduse pe agenda COREPER din data de 13 martie 2019, ocazie cu care a fost agreată „înțelegerea comună” (“common understanding”) între Consiliul UE și Parlamentul European, în actuala legislatură, urmând a fi prezentate și în Consiliul Afaceri Generale din data de 19 martie 2019.

Cele două propuneri de regulament sunt reunite în “Fondul pentru justiție, drepturi și valori” finanțat în cadrul capitolului 2 al viitorului buget al Uniunii Europene dedicat Coeziunii și Valorilor.

Propunerea de Regulament de instituire a Programului “Justiție” pentru perioada 2021-2027 reprezintă o continuare a programelor dedicate justiției, aferente exercițiilor bugetare 2007-2013 și 2014–2020. Aceasta va include 3 obiective specifice, constând în sprijinirea cooperării judiciare în materie civilă și penală; formarea profesională a specialiștilor din justiție și facilitarea accesului la justiție.

Propunerea de Regulament de instituire a Programului “Drepturi și Valori” pentru perioada 2021-2027 continuă programele „Drepturi, egalitate și cetățenie” și ”Europa pentru Cetățeni” din perioada 2014-2020. Aceasta va include 4 obiective specifice, constând în protejarea și promovarea valorilor Uniunii; promovarea egalității și a drepturilor; promovarea implicării și a participării cetățenilor la viața democratică a Uniunii, precum și combaterea violenței.

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate