Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Curtea de Apel Suceava. Pe calea de atac a revizuirii nu se poate schimba încadrarea juridică a faptelor
18.03.2019 | Alina GAJA

JURIDICE - In Law We Trust

Alina Gaja

Curtea de Apel Suceava a decis că scopul pentru care a fost instituită calea de atac a revizuirii este înlăturarea unor erori judiciare care s-au produs ca urmare a necunoașterii unor fapte sau împrejurări noi de către judecător, a săvârșirii infracțiunii de mărturie mincinoasă de către un martor sau expert, a faptului că un înscris depus la dosar a fost, ulterior pronunțării soluției de condamnare/ achitare a inculpatului, declarat fals etc. În speță, prin cererea de revizuire formulată în cauză, revizuientul a solicitat schimbarea încadrării juridice din infracțiunea de trafic de influență în infracțiunea de înșelăciune și achitarea pentru celelalte infracțiuni reținute în sarcina sa. Apelantul revizuient și-a întemeiat cererea de revizuire pe cazul de revizuire întemeiat pe dispozițiile art. 453 alin.1 lit. a C. proc. pen., respectiv invocând că declarația unei persoane dată cu privire la o altă persoană reprezintă fapte/ împrejurări noi care nu au fost cunoscute de către instanță. Curtea de Apel, ținând cont că pe calea de atac a revizuirii nu se poate obține o reinterpretare a probatoriului și, pe cale de consecință, schimbarea de încadrare juridică a faptelor, a respins ca nefondat apelul declarat de revizuentul. (Decizia nr. 224 din 27 februarie 2019, pronunțată de Secția penală și pentru cauze cu minori a Curții de Apel Suceava)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.