Secţiuni » Arii de practică » Business » Transporturi
Transporturi
CărţiProfesionişti

Decizia (UE) privind încheierea Tratatului de instituire a Comunității transporturilor
25.03.2019 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Lege 9, Transporturi
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 71/1 din 13 martie 2019 a fost publicată Decizia (UE) 2019/392 a Consiliului din 4 martie 2019 privind încheierea, în numele Uniunii Europene, a Tratatului de instituire a Comunității transporturilor.

Comisia a negociat, în numele Uniunii, un tratat de instituire a Comunității transporturilor (denumit în continuare „Tratatul de instituire a Comunității transporturilor”) dintre Uniunea Europeană și Republica Albania, Bosnia și Herțegovina, fosta Republică iugoslavă a Macedoniei, Kosovo, Muntenegru și Republica Serbia.

Tratatul de instituire a Comunității transporturilor a fost semnat în numele Uniunii la 9 octombrie 2017, sub rezerva încheierii sale la o dată ulterioară, în conformitate cu Decizia (UE) 2017/1937 a Consiliului, și s-a aplicat cu titlu provizoriu în conformitate cu articolul 41 alineatul (3) din Tratatul de instituire a Comunității transporturilor.

Tratatul de instituire a Comunității transporturilor promovează dezvoltarea transporturilor dintre Uniune și părțile din Europa de Sud-Est pe baza dispozițiilor din acquis-ul Uniunii.

Reuniunile Consiliului ministerial sau ale Comitetului director regional, instituite în temeiul articolelor 21, respectiv 24 din Tratatul de instituire a Comunității transporturilor, ar trebui să fie pregătite în mod adecvat în cadrul Consiliului, pe baza propunerilor și a altor documente din partea Comisiei, în conformitate cu dispozițiile relevante din Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene (TFUE). Comisia ar trebui să fie împuternicită să aprobe, în numele Uniunii, modificări aduse listelor de acte ale Uniunii prevăzute în anexa I la Tratatul de instituire a Comunității transporturilor, în conformitate cu articolul 20 alineatul (3) litera (a) din tratatul menționat și în urma unei consultări corespunzătoare.

Tratatul de instituire a Comunității transporturilor se aprobă în numele Uniunii Europene.

Prezenta decizie intră în vigoare la 4 martie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti