JURIDICE.ro
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

CEDO. Cauze împotriva României – 19 martie 2019
19.03.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 19 martie 2019, Curtea Europeană a Drepturilor Omului s-a pronunțat în următoarele cauze împotriva României:

1. Zamfir împotriva României

Curtea, cu unanimitate, a constat că a fost încălcat art. 3 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, motiv pentru care statul român trebuie să plătească, în termen de 3 luni, suma de 10.000 de euro.

:: Hotărârea (în limba franceză)

2. Flămînzeanu împotriva României

Curtea, cu unanimitate, a constat încălcarea art. 2 din Protocolul nr. 1 a Convenției Europene a Drepturilor Omului, motiv pentru care statul român trebuie să plătească 2000 de euro cu titlu de daune morale și 1650 de euro cheltuieli de judecată.

:: Hotărârea (în limba engleză)

3. E. B. împotriva României

Curtea, cu unanimitate, a constat încălcarea art. 3 și 8 din Convenția Europeană a Drepturilor Omului, motiv pentru care statul român trebuie să plătească 12.000 de euro cu titlu de daune morale și 1400 de euro cheltuieli de judecată.

:: Hotărârea (în limba engleză)

4. Olindraru împotriva României

Curtea, cu unanimitate, a constat că a fost încălcat art. 8 din Convenție Europeană a Drepturilor Omului, motiv pentru care statul român trebuie să plătească 12.500 de euro cu titlu de daune morale și 670 de euro cheltuieli de judecată.

:: Hotărârea (în limba engleză)


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.