BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

România, condamnată la CEDO pentru că autoritățile nu au efectuat o investigație adecvată

19.03.2019 | JURIDICE.ro

Curtea Europeană a Drepturilor Omului a publicat astăzi o decizie finală importantă pentru România, cu privire la violența împotriva femeilor și a persoanelor cu ușoare dizabilități. Decizia indică celor care anchetează astfel de cauze că trebuie să acorde o sensibilitate specială cazurilor similare.

În hotărârea în cazul lui E.B. împotriva României (cererea nr. 49089/10), Curtea Europeană a Drepturilor Omului a hotărât în unanimitate că a existat o încălcare a articolului 3 (interzicerea tratamentului inuman sau degradant) și a articolului 8 (dreptul la respectarea vieții private și de familie) din Convenția Europeană a Drepturilor Omului.

Cazul viza plângerea reclamantei potrivit căreia acuzațiile de viol nu au fost cercetate în mod corespunzător și a fost lipsită de drepturile sale procedurale.

Curtea a constatat că autoritățile nu au efectuat o investigație adecvată și au subliniat prea mult faptul că nu a rezistat presupusului său atacator. Datorită ușoarei sale incapacități intelectuale, cazul ei cerea o investigație sensibilă la context, dar nu a existat una.

Abordarea autorităților a subminat drepturile reclamantului ca victimă a violenței, a privat legea națională de scopul său de a pedepsi efectiv și de a urmări penal infracțiunile sexuale și a ridicat îndoieli cu privire la sistemul instituit de statul român în virtutea obligațiilor sale internaționale. Judecata este definitivă.

:: Hotărârea (în limba engleză)


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “România, condamnată la CEDO pentru că autoritățile nu au efectuat o investigație adecvată”

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership