Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

A opta Plenară a Comitetului European pentru Protecția Datelor
20.03.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În perioada 12-13 martie 2019 a avut loc a opta Plenara a Comitetului European pentru Protecția Datelor, organ cu personalitate juridică al Uniunii Europene, constituit în temeiul art. 68 din Regulamentul General privind Protecția Datelor.

La această reuniune Comitetul European privind Protecția Datelor a adoptat Opinia nr. 5/2019 privind compatibilitatea dintre Regulamentul General privind Protecția Datelor și Directiva ePrivacy (Directiva 2002/58/CE privind prelucrarea datelor personale şi protejarea confidenţialităţii în sectorul comunicaţiilor publice, cu completările ulterioare), în special în ceea ce privește competențele și sarcinile autorităților naționale de protecția datelor.

În acest context, s-a adoptat și dat publicității Declaratia nr. 3/2019 privind Regulamentul ePrivacy, prin care s-a evidențiat necesitatea asigurării unui nivel înalt de protecție a datelor personale și intensificarea eforturilor necesare adoptării preconizatului Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind respectarea vieții private și protecția datelor cu caracter personal în comunicațiile electronice și de abrogare a Directivei 2002/58/CE.

În perspectiva alegerilor europarlamentare din acest an a fost adoptată și Declarația nr. 2/2019 privind prelucrarea datelor personale în campaniile politice. În acest document se subliniază că respectarea regulilor de prelucrare a datelor personale, inclusiv în context electoral și al campaniilor politice, este esențială pentru apărarea democrației. De asemenea, se salută măsurile propuse de Comisia Europeană prin Recomandarea din 12.09.2018 privind rețelele de cooperare electorale, transparența online, protecția împotriva incidentelor cibernetice și lupta împotriva dezinformării în campaniile pentru alegerile privind Parlamentul European.

Mai multe informații sunt disponibile aici.

:: Sursa

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate