ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

„Suntem luptători” cu sindromul Down

21.03.2019 | Paula IANCU
Newsletter
Instagram
Facebook
Paula Iancu

Paula Iancu

Astăzi, cu prilejul Zilei mondiale a sindromului Down, am onoarea şi plăcerea de a oferi utilizatorilor JURIDICE.ro documentarul meu de scurt-metraj „Suntem luptători”.

Filmul, care a produs multe emoţii la premieră şi s-a bucurat de bune aprecieri, prezintă povestea emoţionantă a familiei Doban, a cărei fiică – Daniela, este o tânără sportivă, perseverentă şi tenace, diagnosticată cu sindromul Down.

Daniela locuieşte în municipiul Reşiţa alături de părinţii săi, Rodica şi Gheorghe Doban, care, în ciuda provocărilor întâmpinate, cu iubire şi dăruire, fac tot posibilul ca să creeze un mediu cât mai propice şi plăcut unei normale dezvoltări şi formări a fiicei lor.

Din punctul de vedere al mamei, filmul oferă o perspectivă asupra vieţii de zi cu zi a acestei familii, prezentând diversele activităţi sportive şi sociale ale Danielei Doban şi amprenta lor asupra acesteia, dar mai ales relaţia sa strâns unită cu părinţii şi modul în care ei o sprijină, prin tot ceea ce fac.

Familia Doban ne oferă o adevărată şi pilduitoare lecţie de viaţă, care ne dovedeşte că iubirea necondiţionată şi voinţa omului, alături de toleranţă, ne poate duce departe, putând fi depăşită orice prejudecată şi atinse chiar performanţe deosebite.

Realizat în cadrul ediţiei a XVII-a a proiectului educaţional „Primul meu film documentar. Atelier practic pentru liceeni”, implementat de Asociaţia VIRA şi desfăşurat la Reşiţa în perioada octombrie-noiembrie 2018, documentarul reprezintă rezultatul unui efort de echipă al meu şi al colegei mele Iulia Kovacs, fără a cărei contribuţie filmul nu ar fi fost la fel, şi mă bucur mult că am avut oportunitatea să lucrăm împreună.

De asemenea, nu pot să nu îi menţionez pe coordonatorii noştri de proiect, Bogdan Pălici şi Alexandra Diaconu, care au crezut în noi de la bun început şi ne-au îndrumat pe tot parcursul realizării acestui documentar şi cărora le mulţumesc, din  tot sufletul, pentru munca depusă şi pentru tot ce ne-au învăţat în cadrul atelierului.

Mai presus de toate, mulţumesc familei Rodica şi Gheorghe Doban pentru amabilitatea şi îngăduinţa lor de a se realiza acest film şi îi felicit pentru atitudinea lor faţă de viaţă şi marea iubire şi dăruire arătate fiicei lor.

Tot cu această ocazie, mulţumesc tuturor celor care au făcut posibilă realizarea acestui documentar.

Intenţia noastră a fost o sensibilizare a opiniei publice cu privire la persoanele care se află într-o situaţie asemănătoare cu a Danielei, înfăţişând o poveste sinceră, realizată cu colegialitate, loialitate, respect, preţuire şi toleranţă.

Cea mai mare mulţumire, recunoaştere şi satisfacţie pe care am primit-o ca realizatoare al filmului „Suntem luptători” a fost aceea că, după premieră, mi-a fost înmânată o diplomă, scrisă cu propria mână, chiar de către personajul principal…

Paula Iancu, elevă

Newsletter
Instagram
Facebook

Aflaţi mai mult despre , , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate