Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 

Cum se aplică hotărârile judecătorești străine în România. Un rezumat util, realizat cu implicarea avocaților români, pentru Global Legal Group Londra
26.03.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Andreea Zvâc și Andreea Anton, avocați WOLF THEISS, au analizat aspectele cheie legate de executarea hotărârilor judecătorești străine în România, în cadrul ghidului “International Comparative Legal Guide to: Enforcement of Foreign Judgments 2019” publicat de Global Legal Group Ltd, London. Materialul poate fi citit aici.

Odată cu creșterea libertății de mișcare între țările europene, tot mai multe persoane, cât și companii se confruntă cu situații în care trebuie să facă demersuri pentru recuperarea creanțelor dar și executarea altor tipuri de obligații în afara țării în care acestea își desfășoară în mod obișnuit activitatea. Procedurile de executare silită cu caracter transfrontalier devin astfel din ce în ce mai întâlnite. Andreea Zvâc și Andreea Anton, avocați WOLF THEISS, au realizat un rezumat util pentru ghidul ICLG cu privire la modul în care poate fi recunoscută și executată o hotărâre judecătorească străină în România.

Cea de-a 4-a ediție a Ghidului ICLG a fost realizată prin contribuția avocaților din 36 de țări, varianta integrală a studiul comparativ putând fi găsită aici.

Andreea Zvâc, Avocat Senior în cadrul WOLF THEISS: „Suntem mândri să fim parte activă la acest proiect internațional care sumarizează foarte eficient situațiile cele mai des întâlnite în care pot apărea probleme atunci când vine vorba despre aplicarea hotărârilor judecătorești străine în România. Acest ghid are scopul de a trasa principalele soluții cu privire la aceste situații, fiind un sumar de interes atât pentru persoanele private cât și pentru companiile implicate în proceduri de executare transfrontaliere.”

Andreea Zvâc este Avocat Senior în cadrul biroului din București al WOLF THEISS, fiind parte din echipa de Litigii și Arbitraj/Achiziții Publice. Având o experiență de peste 10 ani în domeniul juridic, Andreea a acordat consultanță unor investitori străini într-o mare varietate de litigii dar și cu privire la proceduri de achiziții publice. A fost parte din echipa de avocați care a asistat cu succes clienții în câteva dintre litigiile cele mai importante ale biroului din România al WOLF THEISS. De-a lungul timpului Andreea s-a implicat într-o gamă largă de litigii de natură civilă și comercială, arbitraje comerciale precum și în proceduri complexe de executare silită, într-o varietate de industrii incluzând printre altele domeniul construcțiilor și a infrastructurii, fiscalitate. A absolvit Facultatea de Drept din cadrul Universității București și deține o diplomă de master în dreptul muncii, în cadrul aceleiași universități. Andreea este membră a Baroului București din anul 2005.

Andreea Anton este Avocat Colaborator al WOLF THEISS și parte din echipa de Litigii și Arbitraj/Achiziții Publice a biroului din București. Andreea este specializată într-o gamă largă de litigii în domeniul dreptului civil, comercial și al achizițiilor publice, cât și pe probleme de restructurare, insolvență și proceduri de recuperare a creanțelor. A asistat juridic companii importante din domeniul construcțiilor, precum și bănci internaționale, iar înainte de a se alătura WOLF THEISS, a colaborat cu mai multe birouri de avocatură locale, specializate în soluționarea litigiilor. Andreea a obținut licența în drept la Universitatea din București cât și la Collège Juridique Franco-Roumaine D’études Européennes – Paris I Pantheon Sorbonne. În plus, deține un masterat în drept european de la Collège Juridique Franco-Roumaine D’études Européennes – Paris I Pantheon Sorbonne. Este membră a Baroului București din 2012.

DESPRE WOLF THEISS

Înfiinţată în 1957, WOLF THEISS este una dintre principalele firme de avocatură din Europa Centrală şi de Est, specializată în acordarea de asistenţă în domeniul afacerilor internaţionale. În cele 13 birouri din Albania, Austria, Bosnia şi Herţegovina, Bulgaria, Croaţia, Republica Cehă, Ungaria, Polonia, România, Serbia, Slovacia, Slovenia şi Ucraina, îşi desfăşoară activitatea 340 de avocaţi care acordă consultanţă pentru societăţi comerciale locale şi internaţionale, cu operaţiuni în domeniul industrial, comerţ şi servicii, precum şi pentru bănci şi societăţi de asigurare. Îmbinând practica juridică şi cea comercială, WOLF THEISS dezvoltă soluţii complete şi inovatoare, bazate pe experienţa şi cunoştinţele acumulate în domeniul juridic, fiscal şi comercial.

Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.