« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Opinii

Libertatea de exprimare a conservatorilor în mediul academic
27.03.2019 | Lavinia TEC

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice
Lavinia Tec

Lavinia Tec

Articolul despre celebra Universitate Cornell ridică multe semne de întrebare. Nu mi-am propus acum să răspund, ci doar să expun câteva întrebări.

De ce sunt incomozi în mediul academic profesorii/vorbitorii care au o concepție asupra căsătoriei și sexualității bazată pe Biblie? Dăunează grav gândirii progresiste?

Cum s-a ajuns ca libertatea de exprimare a conservatorilor sa fie evinsă de “dreptul de a nu fi ofensat” al ateilor sau progresiștilor?

Universitățile sunt laboratoarele unde se formează și programează “mințile” studenților, ale tinerelor generații. Profesorii sunt “programatori”, prin opiniile, ideile pe care le transmit. Chiar nu mai au nevoie universitățile de profesori/vorbitori cu valori creștine, care refuză să se alinieze standardului de gândire al lumii actuale în materie de moralitate, sexualitate, căsătorie?

De ce atâta adversitate în mediul academic față de cei care afirmă valorile creștine? De ce sunt promovați numai cei care nu au astfel de valori? Și nu sunt doar promovați, ci și aplaudați, prezentați drept “experți in materie”.

Av. conf. univ. dr. Lavinia Tec
Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara

Cuvinte cheie: , , , ,
Secţiuni: Dreptul familiei, Opinii, SELECTED TOP LEGAL, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD