Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim marţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Libertatea de exprimare a conservatorilor în mediul academic
27.03.2019 | Lavinia TEC

Lavinia Tec

Lavinia Tec

Articolul despre celebra Universitate Cornell ridică multe semne de întrebare. Nu mi-am propus acum să răspund, ci doar să expun câteva întrebări.

De ce sunt incomozi în mediul academic profesorii/vorbitorii care au o concepție asupra căsătoriei și sexualității bazată pe Biblie? Dăunează grav gândirii progresiste?

Cum s-a ajuns ca libertatea de exprimare a conservatorilor sa fie evinsă de “dreptul de a nu fi ofensat” al ateilor sau progresiștilor?

Universitățile sunt laboratoarele unde se formează și programează “mințile” studenților, ale tinerelor generații. Profesorii sunt “programatori”, prin opiniile, ideile pe care le transmit. Chiar nu mai au nevoie universitățile de profesori/vorbitori cu valori creștine, care refuză să se alinieze standardului de gândire al lumii actuale în materie de moralitate, sexualitate, căsătorie?

De ce atâta adversitate în mediul academic față de cei care afirmă valorile creștine? De ce sunt promovați numai cei care nu au astfel de valori? Și nu sunt doar promovați, ci și aplaudați, prezentați drept “experți in materie”.

Av. conf. univ. dr. Lavinia Tec
Facultatea de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.