BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

CCR. Inițiativa legislativă “Lege de revizuire a Constituţiei României”. Amânare pronunțare. UPDATE: Decizia CCR

09.04.2019 | JURIDICE.ro

Marți, 9 aprilie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit.a) teza a II-a din Constituție, al art. 48 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale şi al prevederilor Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, a luat în dezbatere iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată “Lege de revizuire a Constituţiei României”, potrivit unui comunicat.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a constatat că iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată “Lege de revizuire a Constituţiei României” îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 150 și art. 152 din Constituție.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Camerei Deputaţilor.

***

Marți, 26 martie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit. a) teza a II-a din Constituție, al art. 48 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale şi al prevederilor Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, a luat în dezbatere Curtea Constituțională a cetăţenilor intitulată “Lege de revizuire a Constituţiei României”, potrivit unui comunicat.

Curtea Constituțională a amânat pronunţarea pentru data de 9 aprilie 2019.


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership