BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept constituţional
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

CCR. Inițiativa legislativă “Lege de revizuire a Constituţiei României”. Amânare pronunțare. UPDATE: Decizia CCR

09.04.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Marți, 9 aprilie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit.a) teza a II-a din Constituție, al art. 48 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale şi al prevederilor Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, a luat în dezbatere iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată “Lege de revizuire a Constituţiei României”, potrivit unui comunicat.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a constatat că iniţiativa legislativă a cetăţenilor intitulată “Lege de revizuire a Constituţiei României” îndeplineşte condiţiile prevăzute de art. 150 și art. 152 din Constituție.

Decizia este definitivă și general obligatorie și se comunică Camerei Deputaţilor.

***

Marți, 26 martie 2019, Plenul Curții Constituționale, învestit în temeiul art. 146 lit. a) teza a II-a din Constituție, al art. 48 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale şi al prevederilor Legii nr. 189/1999 privind exercitarea iniţiativei legislative de către cetăţeni, a luat în dezbatere Curtea Constituțională a cetăţenilor intitulată “Lege de revizuire a Constituţiei României”, potrivit unui comunicat.

Curtea Constituțională a amânat pronunţarea pentru data de 9 aprilie 2019.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate