Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Poziția Tribunalului Sălaj ref. recomandările ministrului justiției
27.03.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 27 martie 2019, Tribunalul Sălaj a dat publicității următorul comunicat semnat de jud. Liliana Santavan:

„În legătură cu aspectele prezentate în articolul de presă publicat la data  de 25.03.2019 în ziarul Graiul Sălajului și pe site-ul www.graiulsalajului.ro și intitulat ”Măsura dreptății sunt banii – de ce pierd salariații din învățământ procesele pentru drepturile care li se cuvin legal. Ministrul Tudorel Toader a cerut instanțelor să țină cont la judecată că guvernul nu are bani”, referitoare la faptul că ministrul Tudorel Toader a transmis instanțelor să țină cont de impactul bugetar în cauzele în care sindicaliștii se judecă pentru banii salariaților din învățământ.

Conținutul articolului este de natură să creeze în rândul opiniei publice o percepție greșită în ceea ce privește recomandările pe care ministrul justiției le-a făcut curților de apel și tribunalelor.

Astfel, înscrisul la care se face referire în articol cuprinde recomandarea de a se depune de către curțile de apel și tribunale toate diligențele necesare în vederea formulării de apărări și declararea de căi de atac corespunzătoare în dosarele care au ca obiect drepturile salariale ale magistraților și/sau ale personalului auxiliar și conex al instanțelor. Cu alte cuvinte, ministrul justiției nu a intervenit în activitatea instanțelor de judecată pentru ca acestea să soluționeze într-un anume mod cauzele în care sindicaliștii se judecă pentru banii salariaților din învățământ sau orice alte cauze având ca obiect drepturi salariale, ci a făcut recomandarea ca instanțele, în calitatea lor de pârâte în cauzele ce au obiect drepturi salariale ale magistraților și ai altor salariați ai instanțelor, să facă demersuri pentru a formula apărări și a declara căi de atac, dacă este cazul, ca orice altă parte litigantă.

Prin prezenta vă solicităm să ne sprijiniți pentru ca opinia publică să fie corect informată cu privire la aspectele ce privesc instituția noastră.”

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.