Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Poziția Tribunalului Sălaj ref. recomandările ministrului justiției
27.03.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul muncii, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 27 martie 2019, Tribunalul Sălaj a dat publicității următorul comunicat semnat de jud. Liliana Santavan:

„În legătură cu aspectele prezentate în articolul de presă publicat la data  de 25.03.2019 în ziarul Graiul Sălajului și pe site-ul www.graiulsalajului.ro și intitulat ”Măsura dreptății sunt banii – de ce pierd salariații din învățământ procesele pentru drepturile care li se cuvin legal. Ministrul Tudorel Toader a cerut instanțelor să țină cont la judecată că guvernul nu are bani”, referitoare la faptul că ministrul Tudorel Toader a transmis instanțelor să țină cont de impactul bugetar în cauzele în care sindicaliștii se judecă pentru banii salariaților din învățământ.

Conținutul articolului este de natură să creeze în rândul opiniei publice o percepție greșită în ceea ce privește recomandările pe care ministrul justiției le-a făcut curților de apel și tribunalelor.

Astfel, înscrisul la care se face referire în articol cuprinde recomandarea de a se depune de către curțile de apel și tribunale toate diligențele necesare în vederea formulării de apărări și declararea de căi de atac corespunzătoare în dosarele care au ca obiect drepturile salariale ale magistraților și/sau ale personalului auxiliar și conex al instanțelor. Cu alte cuvinte, ministrul justiției nu a intervenit în activitatea instanțelor de judecată pentru ca acestea să soluționeze într-un anume mod cauzele în care sindicaliștii se judecă pentru banii salariaților din învățământ sau orice alte cauze având ca obiect drepturi salariale, ci a făcut recomandarea ca instanțele, în calitatea lor de pârâte în cauzele ce au obiect drepturi salariale ale magistraților și ai altor salariați ai instanțelor, să facă demersuri pentru a formula apărări și a declara căi de atac, dacă este cazul, ca orice altă parte litigantă.

Prin prezenta vă solicităm să ne sprijiniți pentru ca opinia publică să fie corect informată cu privire la aspectele ce privesc instituția noastră.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti