« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Mesaje de prietenie și solidaritate între notariatele român, grec și turc
27.03.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Prezenți la București, în calitate de invitați ai notariatului român, președinții notariatelor grec și turc au reiterat importanța colaborării cu colegii de breaslă din România în vederea adaptării profesiei la transformările induse de progresul tehnologic și de intensificarea la nivel european a acțiunilor îndreptate împotriva spălării banilor și criminalității economice, potrivit unui comunicat.

Simpozionul internațional organizat de Institutul Notarial Român, în colaborare cu Consiliul Notariatelor din Uniunea Europeană, în cadrul programului de pregătire profesională „Europa pentru notari, notari pentru Europa”, a constituit un bun prilej pentru discuții purtate la cel mai înalt nivel pe marginea temelor de actualitate care vizează profesia notarială.

Președintele Uniunii Naționale a Notarilor Publici din România, Dumitru Viorel Mănescu, președintele Consiliului Național al Notariatului Grec și totodată vicepreședinte al CNUE, Georgios Rouskas și președintele Uniunii Notariatelor din Turcia, Dursun Cin au subliniat, în acest context, colaborarea excelentă dintre notariatele pe care le reprezintă, colaborare facilitată de relațiile tradiționale de prietenie, cu rădăcini istorice profunde, dintre România, Grecia și Turcia.

Georgios Rouskas, președintele Consiliului Național al Notariatului Grec și totodată vicepreședinte al CNUE: „Ne bazăm pe colegii noștri români, care au arătat o rezistență deosebită în momente istorice importante și dificile. La fel am arătat și noi, cel mai recent în perioada crizei din Grecia și suntem siguri că în perioada imediat următoare vom implementa împreună, alături de celelalte notariate din Uniunea Europeană, anumite obiective specifice. Mă refer la digitalizarea serviciilor notariale și la o platformă europeană comună, menită să prevină și să combată spălarea banilor și încasarea unor venituri din activități criminale. Avem un drum lung de parcurs împreună și sunt convins că vom face față cu succes schimbărilor, menținând importanța profesiei notariale pe plan european, fără a pierde specificul național.

 
Secţiuni: Content, Internațional, Notari | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD