Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarTop LegalUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel Pitești. Precizări ref. hotărârea de inițiere a revocării președintelui CSM
27.03.2019 | JURIDICE.ro

Miercuri, 27 martie 2019, în contextul apariţiei în spaţiul public, din surse neoficiale, a unor informaţii privind faptul că judecătorii Curții de Apel Pitești au votat pentru revocarea jud. Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, în scopul unei corecte informări a opiniei publice, Curtea de Apel Pitești a făcut următoarele precizări, potrivit unui comunicat semnat de Rebeca Ion:

„În data de 25 martie 2019, în temeiul art. 17 alin. 2 din Hotărârea CSM nr. 1375/2015, la iniţiativa a 22 de judecători din cadrul Curţii de Apel Piteşti a fost convocată o Adunare Generală a judecătorilor, în scopul supunerii la vot a iniţierii procedurii de revocare (şi nu revocării) a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, având la bază motivele precizate în Hotărârea Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Braşov din data de 25 februarie 2019.

La Adunarea Generală a judecătorilor, desfăşurată în aceeaşi zi, la care au participat un număr de 29 de judecători ai Curţii de Apel Piteşti, a fost adoptată o hotărâre de iniţiere a procedurii de revocare a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii cu un număr de 22 de voturi pentru, 3 voturi împotrivă, 2 voturi nule şi 2 abţineri.

Facem precizarea că întrunirea condiţiilor legale pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, urmează să fie constată de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, în conformitate cu prevederile art. 55 din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a evita pe viitor preluarea în presă a unor informaţii eronate sau inexacte, adresăm tuturor organelor mass-media rugămintea imperativă să aducă la cunoştinţa opiniei publice doar informaţiile transmise prin intermediul Birourilor de Informaţii şi Relații Publice ale instanţelor judecătoreşti.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.