Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Curtea de Apel Pitești. Precizări ref. hotărârea de inițiere a revocării președintelui CSM
27.03.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 27 martie 2019, în contextul apariţiei în spaţiul public, din surse neoficiale, a unor informaţii privind faptul că judecătorii Curții de Apel Pitești au votat pentru revocarea jud. Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, în scopul unei corecte informări a opiniei publice, Curtea de Apel Pitești a făcut următoarele precizări, potrivit unui comunicat semnat de Rebeca Ion:

„În data de 25 martie 2019, în temeiul art. 17 alin. 2 din Hotărârea CSM nr. 1375/2015, la iniţiativa a 22 de judecători din cadrul Curţii de Apel Piteşti a fost convocată o Adunare Generală a judecătorilor, în scopul supunerii la vot a iniţierii procedurii de revocare (şi nu revocării) a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, având la bază motivele precizate în Hotărârea Adunării generale a judecătorilor Curţii de Apel Braşov din data de 25 februarie 2019.

La Adunarea Generală a judecătorilor, desfăşurată în aceeaşi zi, la care au participat un număr de 29 de judecători ai Curţii de Apel Piteşti, a fost adoptată o hotărâre de iniţiere a procedurii de revocare a doamnei judecător Lia Savonea din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii cu un număr de 22 de voturi pentru, 3 voturi împotrivă, 2 voturi nule şi 2 abţineri.

Facem precizarea că întrunirea condiţiilor legale pentru declanşarea procedurii de revocare din funcţia de membru al Consiliului Superior al Magistraturii, urmează să fie constată de Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, în conformitate cu prevederile art. 55 din Legea nr. 317/2004, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Pentru a evita pe viitor preluarea în presă a unor informaţii eronate sau inexacte, adresăm tuturor organelor mass-media rugămintea imperativă să aducă la cunoştinţa opiniei publice doar informaţiile transmise prin intermediul Birourilor de Informaţii şi Relații Publice ale instanţelor judecătoreşti.”

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti