BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

Președintele Oficiului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a impus prima amendă pentru neîndeplinirea obligației de informare

28.03.2019 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Marți, 26 martie 2019, Președintele Oficiului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a impus prima amendă de 943 000 PLN (aproximativ 220 000 EUR) pentru neîndeplinirea obligației de informare, potrivit unui comunicat.

Multe persoane ale căror date au fost prelucrate de companie nu erau conștiente de acest lucru. Operatorul nu a informat în legătură peste 6 milioane de persoane cu privire la prelucrare și, astfel, le-a lipsit de posibilitatea de a-și exercita drepturile în temeiul Regulamentului general privind protecția datelor (GDPR). Prin urmare, ei nu au avut posibilitatea de a se opune prelucrării datelor, de a solicita rectificarea sau ștergerea acestora.

Decizia președintelui s-a referit la procedurile legate de activitatea unei societăți care a prelucrat datele subiecților datelor obținute din surse disponibile publicului, în special din Registrul electronic central și informații privind activitatea economică și a procesat datele în scopuri comerciale.

Președintele Oficiului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a considerat că încălcarea este gravă, deoarece se referă la drepturile și libertățile fundamentale ale persoanelor ale căror date sunt prelucrate de societate și care se referă la problema fundamentală – informațiile privind prelucrarea datelor. Impunerea amenzii este necesară, deoarece operatorul nu respectă legea.

Președintele Oficiului pentru Protecția Datelor cu Caracter Personal a constatat că încălcarea operatorului a fost intenționată, deoarece, așa cum s-a stabilit în cursul procedurii, societatea era conștientă de obligația de a furniza informații relevante, precum și de necesitatea informării directe a persoanelor.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week