TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Mai puțin de 11% dintre medicii cercetați de Comisia Superioară de Disciplină a CMR au primit sancțiuni în 2018
30.03.2019 | Paul LOSPA


Paul Lospa

Paul Lospa

Raportul de activitate al Comisiei Superioare de Disciplină (pe mai departe, CSD), prezentat de prof. dr. Radu Vlădăreanu, la Adunarea Generală din 29 martie 2019, a fost publicat pe siteul Colegiului Medicilor din România în data de 29 martie 2019. Potrivit acestui raport, CSD a adoptat în anul 2018 un număr de 180 decizii, corespunzătoare celor 180 de dosare disciplinare.

Au fost anchetați în total 267 medici, dintre care:
– 208 nu au fost sancționați, iar
– 29 au fost sancționați cu mustrare (12 medici), avertisment (10 medici), vot de blam (5 medici) sau cu amendă (1 medic, cu 1.500 lei). Un singur medic a fost sancționat cu cea mai severă sancțiune, respectiv retragerea calității de membru CMR.

Analiza sancţiunilor aplicate în funcţie de specialitatea medicului intimat indică faptul că pe primele trei locuri ca număr de sancţiuni se află specialitățile:
– Obstetrică-Ginecologie (8 cauze);
– Medicină Generală/ Medicină de Familie (4 cauze);
– Chirurgie, Medicină Internă, Ortopedie (3 cauze).

Numărul de medici cercetați în anul 2018 este mai mult decât dublu (267 în anul 2018 față de numai 102 în anul 2017), în timp ce ponderea numărului de medici sancționați la numărul de medici cercetați a scăzut la aproape jumătate (10,86% în anul 2018 față de 19,38% în anul 2017). Așadar, surplusul semnificativ de cazuri soluționate de CSD în 2018 față de anul 2017 a fost generat de un val de sesizări majoritar neîntemeiate, în opinia CSD.

Raportul integral al CSD poate fi vizualizat aici.

Avocat Paul Lospa
Founder LOSPA LAWYERS

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate