Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării


01.04.2019 | Elena ALBU
Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Varia (alte arii de practica)
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 85/43 din 27 martie 2019 a fost publicată Decizia (UE) 2019/513 a Comisiei din 26 martie 2019 privind cadrul de securitate pentru Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării.

Programul european de dezvoltare industrială în domeniul apărării (denumit în continuare „programul”) acoperă perioada 2019-2020 pentru componenta de dezvoltare a capabilităților din cadrul Fondului european de apărare.

Decizia (UE, Euratom) 2015/444 a Comisiei din 13 martie 2015 privind normele de securitate pentru protecția informațiilor UE clasificate se aplică gestionării informațiilor clasificate în cadrul programului.

Având în vedere particularitățile programului și rolul statelor membre în cadrul acestuia, statele membre pe teritoriul cărora sunt stabiliți beneficiarii pot clasifica informațiile noi generate în cadrul desfășurării unei acțiuni de dezvoltare, stabilind un cadru de securitate în acest scop înainte de semnarea acordului de grant.

În contextul programului, calitatea de creator al informațiilor noi clasificate care sunt generate în cadrul desfășurării unei acțiuni de dezvoltare se stabilește de către statele membre pe teritoriul cărora sunt stabiliți beneficiarii.

În acest scop, statele membre respective pot decide cu privire la un cadru de securitate specific pentru protecția și gestionarea informațiilor clasificate referitoare la acțiunea respectivă și informează Comisia în acest sens.

Un astfel de cadru de securitate nu aduce atingere posibilității Comisiei de a avea acces la informațiile necesare pentru punerea în aplicare a acțiunii.

În cazul în care statele membre respective nu instituie un astfel de cadru de securitate specific, Comisia stabilește cadrul de securitate pentru acțiunea respectivă în conformitate cu dispozițiile Deciziei (UE, Euratom) 2015/444.

Cadrul de securitate aplicabil pentru acțiunea respectivă trebuie să fie în vigoare cel târziu înainte de semnarea acordului de grant.

Intrare în vigoare: 28 martie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

 

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti