Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)
Banner BA-01
Servicii JURIDICE.ro
Banner BA-02
Avocați Flux informații

Baroul Hunedoara. Protest ref. neasigurarea condițiilor pentru exercitarea profesiei de avocat în locațiile instanțelor de judecată. UPDATE. Baroul București, Baroul Cluj, Baroul Timiș și Baroul Alba se solidarizează

2 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

Baroul Alba, luând cunoștință de situația creată la Tribunalul Hunedoara, în ceea ce privește respectarea obligațiilor legale de a asigura avocaților un spațiu suficient în vederea asigurării activităților profesionale specifice, se solidarizează cu colegii avocați din cadrul Baroului Hunedoara și solicită instituțiilor implicate să identifice soluții concrete în sprijinirea activității avocaților și să asigure un candru adecvat pentru îndeplinirea rolului avocatului, potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Mihai Baco, Decan.

***

Marți, 2 aprilie 2019, Baroul Timiș a luat act de poziția exprimată de Baroul Hunedoara, în legatură cu neasigurarea condițiilor pentru exercitarea profesiei de avocat în locațiile instanțelor de judecată, potrivit unui comunicat semnat de Sergiu I. Stănilă, Decan.

În acest sens, Baroul Timiș se solidarizează cu protestul inițiat de membrii Corpului Profesional al Avocaților din Baroul Hunedoara, reamintind factorilor de decizie, autorități publice, că înfăptuirea corespunzătoare a actului de justiție, presupune respectarea rolului și poziției avocatului, partener indispensabil al justiției.

Activitatea avocatului, pentru promovarea şi apărarea drepturilor, libertăţilor şi intereselor legitime ale omului, pentru realizarea liberului acces la justiţie, pentru un proces echitabil şi într-un termen rezonabil, presupune în mod obligatoriu respectarea dispozițiilor art. 78 alin. 1 din Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, potrivit cărora baroul organizează serviciile de asistenţă judiciară la sediile tuturor instanţelor judecătoreşti din judeţ, în spaţii destinate exclusiv desfăşurării acestei activităţi, care se pun la dispoziţie, în mod obligatoriu şi cu titlu gratuit de Ministerul Justiţiei sau, după caz, de autorităţile administraţiei publice locale.

***

Luni, 1 aprilie 2019, Consiliul Baroului București, luând act de protestul inițiat de Baroul Hunedoara, în legatură cu neasigurarea condițiilor pentru exercitarea profesiei de avocat în locațiile instanțelor de judecată, se solidarizează cu protestul inițiat de confrații din Baroul Hunedoara și cere autorităților statului să respecte obligația legală impusă prin art. 78 alin. (1) din Legea nr. 51/1995 privind organizarea și exercitarea profesiei de avocat și art. 160 alin. (1) din Statutul profesiei de avocat., potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Ion Dragne, Decan.

***

Luni, 1 aprilie 2019, Baroul Dolj a anunțat că se solidarizează cu colegii avocați din cadrul Baroului Hunedoara și solicită instituțiilor implicate să indentifice soluții concrete în sprijinirea activității avocaților și, implicit, asigurarea unui cadru adecvat pentru îndeplinirea rolului avocatului, potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Lucian Săuleanu, Decan.

***

Vineri, 29 aprilie 2019, Consiliul Baroului Hunedoara, întrunit în Ședința Extraordinară la data de 29 martie 2019, a luat în discuție situația creată ca urmare a refuzului Tribunalului Hunedoara de a aloca spațiu corespunzător și necesar funcționării Serviciului de Asistență Judiciară și, cu unanimitatea voturilor membrilor prezenți ai Consiliului, a hotărârât declanșarea unui protest, după cum urmează, potrivit unui comunicat:

– în perioada 1 aprilie-5 aprilie 2019 inclusiv, toți avocații din Baroul Hunedoara vor purta la braț o banderolă albă pe timpul cât vor desfășura activități profesionale în fața instanțelor de judecată sau a organelor judiciare;

– începând cu data de 8 aprilie 2019, în cazul în care situația nu își găsește rezolvare, membrii Baroului Hunedoara nu se vor prezenta la cauze la Tribunalul Hunedoara și Judecătoria Deva, zilnic, în intervalul orar 8.00-11.00, incluzând cauzele în care asigură asistență juridică obligatorie, curatele și cauze angajate, la instanțele civile și penale.

Urmăriţi JURIDICE.ro şi pe LinkedIn LinkedIn JURIDICE.ro WhatsApp WhatsApp Channel JURIDICE Threads Threads JURIDICE Google News Google News JURIDICE

(P) JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill.

 
Homepage J JURIDICE   Cariere   Evenimente   Dezbateri   Profesionişti   Lawyers Week   Video
 
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Sustenabilitate
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi
Drept maritim
Parteneri ⁞ 
Specialişti
Arii de practică
Business ⁞ 
Litigation ⁞ 
Protective
Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul sportului
Articole
Essentials
Interviuri
Opinii
Revista de note şi studii juridice ISSN
Note de studiu ⁞ 
Studii
Revista revistelor
Autori ⁞ 
Publicare articole
Jurisprudenţă
Curtea Europeană a Drepturilor Omului
Curtea de Justiţie a Uniunii Europene
Curtea Constituţională a României
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie
Dezlegarea unor chestiuni de drept
Recurs în interesul legii
Jurisprudenţă curentă ÎCCJ
Curţi de apel
Tribunale
Judecătorii
Legislaţie
Proiecte legislative
Monitorul Oficial al României
Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Flux noutăţi
Selected
Comunicate
Avocaţi
Executori
Notari
Sistemul judiciar
Studenţi
RSS ⁞ 
Publicare comunicate
Proiecte speciale
Cărţi
Condoleanţe
Covid-19 Legal React
Creepy cases
Life
Poezii
Povestim cărţi
Poveşti juridice
Războiul din Ucraina
Wisdom stories
Women in Law

Servicii J JURIDICE   Membership   Catalog   Recrutare   Talent Search   Comunicare   Documentare   Evenimente   Website   Logo   Foto   Video   Partnership