Secţiuni » Selected
JURIDICE SELECTED
 
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Poziția Președintelui UNBR ref. protestul inițiat de Baroul Hunedoara
01.04.2019 | JURIDICE.ro

Vineri, 29 martie 2019, Președintele Uniunii Naționale a Barourilor din România (UNBR) a fost informat prin email-ul transmis la UNBR de către av. Cosmin Alin Roncioiu, decanul Baroului Hunedoara, că ”între Baroul Hunedoara și Tribunalul Hunedoara a apărut un incident de natură instituțională, determinat de refuzul Tribunalului Hunedoara de a pune la dispoziția avocaților înscriși în Registrul de asistență judiciară și Registrul curatorilor o încăpere cu un spațiu adecvat și rezonabil desfășurării activității de asistență judiciară, conform dispozițiilor art. 160 alin. (1) din Statutul profesiei de avocat”, potrivit unui comunicat semnat de av. dr. Gheorghe Florea.

S-a comunicat că în ședință extraordinară, la 29 martie 2019, Consiliul Baroului Hunedoara a decis declanșarea unui protest cu privire la alocarea unui spațiu corespunzător desfășurării activității de asistență judiciară, desfășurat în forme de protest menționate expres în conținutul protestului, care a fost comunicat, concomitent, la UNBR și autorităților cărora li s-a adresat Baroul Hunedoara.

Președintele UNBR susține demersurile decanului Baroului Hunedoara care și-a manifestat întreaga disponibilitate pentru un dialog constructiv pentru rezolvarea situației create și este solidar cu orice demers permis de lege pentru respectarea prevederilor art. 78 alin. (1) din Legea nr. 51/1995 pentru organizarea și exercitarea profesiei de avocat, republicată, în conformitate cu care: ”Baroul organizează serviciile de asistență judiciară la sediile tuturor instanțelor judecătorești din județ, în spații destinate exclusiv desfășurării acestei activități, care se pun la dispoziție, în mod obligatoriu și cu titlu gratuit de Ministerul Justiției sau, după caz, de autoritățile administrației publice locale.”

Președintele UNBR a luat contact direct cu decanul Baroului Hunedoara, care a informat că Președintele Curții de Apel Alba Iulia s-a implicat în detensionarea situației create, iar domnul decan, după terminarea lucrărilor seminarului organizat de Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), azi, 1 aprilie 2019, la Alba Iulia, la care a participat, va contacta conducerea Tribunalului Hunedoara potrivit disponibilității pentru dialog constructiv pe care este convins că autoritățile o vor manifesta.

Președintele Uniunii, Departamentul de Coordonare a Asistenței Judiciare (DCAJ) a UNBR, în măsura în care vor fi solicitate de Baroul Hunedoara vor sprijini demersurile legitime ale Baroului Hunedoara, în raport de prevederile legislației care organizează asistența judiciară acordată de avocați.


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “Poziția Președintelui UNBR ref. protestul inițiat de Baroul Hunedoara”

  1. Au rămas fără sală unde să fumeze? Nu este legal.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.