Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Recuperare creanţe
Recuperare creanţe
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Constestație la executare formulată de terțe persoane
26.04.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Drept civil, Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Recuperare creanțe, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că, în faza executarii silite, calitatea procesuală activă sau pasivă decurge din chiar titlul executoriu care prevede cine este creditorul (care poate să ceară punerea în executare a titlului) şi cine este debitorul (împotriva căruia poate fi pornită urmărirea). În speță, formularea contestației la executare de către terțe persoane nu justifică o calitate procesuală activă în promovarea acestei cereri, întrucât titlul executoriu în baza caruia s-a început executarea nu este opozabil contestatoarelor. În consecință, a fost admisă excepţia lipsei calităţii procesuale active şi respinsă contestaţia la executare ca fiind formulată de persoane fără calitate procesuală activă. (Decizia nr. 367 din 15 februarie 2018, pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti